Kondis1708_350.jpgOgså Kondis' Vinterterminliste følger med novembernummeret, som et 48-siders bilag med oversikt over vinterens skirenn, løp, skøyteløp og multisportkonkurranser. 

En av dem som konkurrerer flittig både sommer og vinters tid, er Eldbjørg Moxnes. Nå er hun så godt som ferdig med løpssesongen, men har for lengst tatt på seg rulleskiene for å være godt forberedt når skisesongen starter. 

Hun stiller ivrig opp enten det er turrenn, OBIK-karusell, norgescuprenn eller NM. 

– Lite kan måle seg med et skirenn der det meste klaffer – smøring, føre, dagsform og disponering. På forhånd kan jeg grue meg og spørre meg hvorfor jeg har meldt meg på, men når jeg er i gang, er bekymringene vanligvis borte, forteller hun i intervjuet med Kondis. 28-åringen trives ute i alt slags vær som idrettsutøver - og melder om alt slags vær i arbeidstida, som meteorolog på Blindern.

En annen som er glad i frisk luft og friluftsliv er Eivind Øygard. Han har løpt seg rett inn i norgeseliten i år med sølv i NM terrengløp som sin kanskje største prestasjon. Men sjøl om han satser seriøst på løpinga, så tar han seg tid til lange turer i fjellet når han er heime i Jølster om sommeren. 

- Eg har merka at eg presterer betre når eg gjer ting eg har lyst til, forteller han i intervjuet. Det blir spennende å følge han videre, og nordisk meisterskap i terrengløp er neste store oppgave for den 25 år gamle NIH-studenten. 

I Ung-Kondis-intervjuet møter vi skiløperen Vera Norli, som er ca. like god til å sykle og løpe som hun er til å gå på ski. Men nå har 18-åringen fra Bærum bestemt seg for å satse for fullt som langrennsløper. Men hun skal uansett ha det gøy med idrett i mange år framover - sjøl om hun ikke skulle bli en av verdens beste skiløpere.

- Dersom det ikke blir en realitet, drømmer jeg om å reise rundt i både Norge og utlandet og konkurrere i ulike ekstremløp og sykkelkonkurranser. Det finnes utrolig mange tøffe konkurranser der man får testet seg skikkelig, og det virker veldig kult, forteller allsidige Vera som i år vant Birkebeinertrippelen. 

I Kondis finner du som vanlig godt med treningsstoff, og denne gangen har vi sett nærmere på hva du kan gjøre for å forhindre at magen slår seg vrang under konkurranser. Vi starter også en serie om trening etter fødsel, og denne gangen får du gode råd av både Solfrid Braathen Malme og Ingvill Måkestad Bovim

I bladet finner du også tips om tøy og utstyr til vintertreninga, bokomtaler, en større reportasje fra Inca Trail Marathon samt de faste spaltene og de mange overraskelsene. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er november-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:


Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets 
Kondis-utgaver i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1708-2.jpg

Kondis1708_640.jpgHøst blir fort til vinter, og trenings- og konkurranseglade Eldbjørg Moxnes har noe å se fram til. (Foto: Bjørn Johannessen)