Night Hawk ble i år arrangert fra Lillomarka arena med Lillomarka OL, som hovedarrangør. De bød på en fin arena med et flott o-terreng like ved. Stafetten består av 50% nattetapper og 50% dagetapper. Det spesielle er at samtlige natteatapper starter samtidig lørdag kveld, mens dagetappene går som jaktstart søndag formiddag. En løper kan løpe både en natt- og en dagetappe og det er klasser for senior, ungdom og veteraner. Værgudene var ikke helt løpernes side og det kom flere krafitge regnskurer under stafetten, men solen kikket også frem.

I herreklassen var NTNUI i tet etter natten, tett fulgt av Nydalens SK, disse to lagene fulgte hverandre tett gjennom dagetappene. Ut på den siste av de 8 etappene hadde Nydalen revet til seg en luke på 1,30 min til Turun Metsänkävijät og NTNUI. Audun Heimdal fra NTNUI kappet jevnt og trutt innpå Nydalens Elias Jonsson. En drøy km før mål var de sammen. Etter noen hundre meter rykket Heimdal fra og kunne sikre NTNUI seieren 25 sek foran Nydalen.

I dameklassen tok Halden kommandoen fra start og var i tet fra første stund. Til slutt kunne Eveliina Hirvonen løpe i mål etter 6 etapper med en seiersmargin på 4,25 min til Nydalen. Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalen brukte siste etappe som siste gjennomkjøring før VM og ta med seg en suveren beste etappetid, Det blir spennende å se hva hun kan få til i VM kommende uke.

Gutteklassen ble vunnet av Kristiansand, jenteklassen av et kombilag fra Notodden og Kongsberg, veteran damer av Asker, veteran herrer av Heming og superveteran herrer av Fossum.

Night Hawk

Resultater

 

nh01.jpg

Ungdomsløperne på vei ut på sine nattetapper

nh02Halden.jpg

Eveliina Hirvonen løper Halden inn til seier

nh03NTNUI.jpg

NTNUI og Audun Heimdal har avgjort etter en spennede siste etappe

nh04Nydalen.jpg

Nydalen og Elisa Jonsson på vei inn til 2. plass

nh05Girls.jpg

Premievinnere i jenteklassen

nh06Boys.jpg

Kristainsand på toppen av pallen i gutteklassen

 

nh07MastW.jpg

Pallen i kvinner veteran

nh08Master.jpg

Pallen i herrer veteran

nh09grandmaster.jpgSuperveteraner på pallen