Fredrikstad avgjorde gullkampen i dameklassen på sisteetappe.

- Det er utrolig moro å vinne NM-stafett. Dette har vi tenkt på lenge, og snakket mye om. Og det er spesielt artig når både jeg og min søster Marie (Olaussen) er på laget, sa Kamilla Olaussen etter å ha løpt Fredrikstad SK inn til NM-gull i stafett for damer.

Men det var langt i fra en sikker seier – langt inn på sisteetappe var det fjorårsvinner Halden SK – og Kine Hallan Steiwer – som var i føringen.

NM_fredikstad.jpg
Fredrikstads damer avgjorde stafetten på slutten av siste etappe og vant NM stafetten (Foto: Norsk orienteirng)

- Jeg tok innpå Kine (Hallan Steiwer) i starten av etappe, men bommet like før passering arena. Dermed var det fortsatt minuttet opp til teten.
- Ut av arena tok jeg inn litt tid, og så at hun hadde annen retning enn meg til neste post. Jeg var konsis og gikk rett i min post, og håpet at jeg var først.
- Helt sikker var jeg ikke, men det var deilig å se de to andre som sto og ventet på meg da jeg stemplet på sistepost.

Og de to andre – som innledet for Fredrikstad SK – var Marianne Riddervold Kahrs og Marie Olaussen, som dermed kunne defilere sammen med Kamilla Olaussen inn til NM-gull.

- Det er veldig stort for oss, smilte gullvinnerne.

Da Halden SK forsvant ut på bom på sisterunden, smatt NTNUI 2 og NTNUI 1 forbi, og tok seg av sølv- og bronsemedaljene, mens fjorårsvinner, Halden SK, ble nummer 4. Det var Tonje Vassend, Anine Ahlsand og Anna Ulvensøen som løp for sølvvinner, NTNUI 2. For bronsevinner NTNUI 1 var det Ingrid Gulbrandsen, Maren Jansson Haverstad og Ingrid Lundanes som løp.

Nydalens SK ledet fra start til mål under NM-stafetten for herrer.

- Det var utrolig deilig, sa Jon Aukrust Osmoen etter å ha løpt Nydalens SK inn til seier under NM-stafett for herrer.

En stafett hvor laget fra Oslo, som ble nummer 2 i fjor, hadde grepet på begivenhetene fra start. Ved første veksling var junioren Eirik Langedal Breivik i ledelsen med noen sekunder ned til lagene bak. Veteranen Anders Nordberg – som ble nummer 2 på mellomdistansen i går – økte ledelsen til naue to minutter på den andre etappen.

- Jeg har selvfølgelig troen på Jon (Aukrust Osmoen), og at han skal holde unna, uttalte 40-åringen etter å ha endt av gårde sin sisteetappeløper.

- Nesten 2 minutter er ganske mye, så jeg følte meg ganske trygg, sa Osmoen selv, og fortsatte:
- Men jeg fikk noen småbommer, og ble litt overrasket ved passering arena da jeg fikk høre at de jagende lagene var såpass nære.

Da handlet det om 30-tallet sekunder ned til jagende Tyrving og Bækkelagets SK.

- Jeg klarte å beholde roen, og fikk postene bra etter passering, fortalte Osmoen, som dermed kunne løpe inn til seier og NM-gull.

Nydalens SK – og Jon Aukrust Osmoens – 2. NM-gul i stafett denne sesongen, da de også vant NM-sprintstafett i Sandnes i vår:

- Det er slik det skal være, smilte Osmoen fornøyd i regnværet på Vegårshei.

Til slutt var sølvvinner Tyrving, med trioen Ivar Lundanes, Torgeir Nørbech og Bjørn Ekeberg, 40-tallet sekunder bak vinnerlaget i mål.

Fjorårsvinner Halden SK som i fraværet av Olav Lundanes – som denne helgen har «løpt hjem» 2 gull i det finske mesterskapet – henholdsvis stafett i går og sprint i dag, var det Niels Christian Hellerud, Thomas Natvig Årstad og Magne Dæhli som løp inn til bronse.

Kilde: Norsk orientering

NM orientering

Resultater