Den femte utgaven av Nydalsløpet samlet rekordmange deltagere, hele 799 løpere var påmeldt. Deltagerne kunne velge mellom 3 km «Opp av sofaen» og barnevognløp eller 5 km vanlig løp. Løpet starter fra Gullhaug torv i Nydalen og traséen går først nordover lang Akerselva, som krysses ved Nydalsdammen, deretter bærer det sydover retning Bjølsen før løpet igjen krysser Akerselva og går nordover igjen til mål ved Gullhaug torv.

Kveldens vinner av 5 km med ny løyperekord ble Erlend Gjerdevik Sørtveit fra Strindheim IL med tiden 15:10 min. Dermed ble den gamle løyperekorden til Håkon Jarvis Westergård, Varegg fra 2018 slått med 2 sekunder.  På de neste plassene fulgte Eirik Gramstad, Vidar med tiden 15:12 min og Mathias Moen, OSI med tiden 15:31 min.

I dameklassen ble det seier til Nora Sanness, Vidar med tiden 17:37 min. Hun var 5 sek under foran nr 2, kjelsåsløperen Astrid Brathaug Sørset. Her fulgte Delphine Poirot, BUL på 3. plass med tiden 18:17 min.

Det var god stemning på Gullhaug torv denne kvelden hvor Thon hotels Storo serverte pizzasnurrer, Godt Brød bød på boller, Odeon kino delte ut popkorn og Klinikk for alle tilbød gratis massasje til slitne løpere.