Harde fakta – Mud Warrior

Dato: 7. mai

Klokkeslett: 11:00 -15:00

Adresse: Bjørntvedtvegen 202 A, Skien

Distanse: 4 km

Antall hinder: 25

Aldersgrense: 10 år (må løpe med en voksen), 18 år.

Pris: 250,- voksen, 200,- barn/student, familie (2 voksne + 2 barn) 650,-

Påmelding: send mail til lars.serverinsen@hotmail.no

Mat og drikke selges på arrangementet.

 

Harde fakta – Wox Telemark – Warrior Obstacle Xtreme

Dato: 21 mai

Klokkeslett: fra 10:00

Sted: Skien Fritidspark, Moflatveien 38

Distanse: 10 km

Antall hindre: 30

Pris: 695,- (inkluderer inngang til afterparty)

Barneløp: Ja, det blir et barneløp! Mer informasjon kommer. Følg med på facebook eller hjemmeside

Påmelding

 

Wox, Mud Warrior, barn i gjørme.jpg

Wox Telemark vil selvfølgelig også la barna oppleve den store gleden det er i å delta på et hinderløp (Foto: arrangør)

 

Mud Warrior

Arrangørene til Wox Telemark overrasket mange av oss da de annonserte at de skal arrangere enda et løp, Mud Warrior. Et løp som passer perfekt for nybegynnere, og til å teste formen og banen, før Wox. Det er et løp for hele familien, et lavterskel tilbud for de som ikke fokuserer på tid, men deltakelse og lek. Det er et genialt løp for de som fortsatt vegrer, men er nysgjerrig. Og for de som skal delta på Wox, er dette en gylden mulighet til å smugtrene på noen av hindrene de vil møte der.

 

Terreng

Wox Telemark starter ved Skien Fritidspark og foregår i skogene rundt parken. De byr på variert terreng, og det er opp til 250 høydemeter. Av underlag, snakker vi sand, skog, myr, gjørme, grus og vann. Og vi snakker ikke om litt sand, men store sandbakker. Det blir bratt, og det du vil garantert få hilse på syra. Tempoet får seg også en trøkk når den møter på 400 meter med myr. Her gjelder det å være rask og lett på tå, hvis man ikke har planer om å sette seg fast, eller krabbe hele veien! Du blir garantert møkkete denne dagen.

 

Wox, sand.jpg

Det blir nok sand (Foto: arrangør)

 

Hindre

Wox Telemark har gjort en grundig jobb, hva gjelder hindre. Det er stor variasjon og nye utfordringer. Bare terrenget er et hinder i seg selv. Ellers vil du møte på Warrier crawl, monkeybars (med ulike grepsvarianter), diverse dekkhinder, og containere. Hva som skjer i disse containerne er uvisst. Kanskje du bare skal over, ned, under og opp. Men det ryktes også om is og vann. Den som deltar får se. Klatrevegg med treklosser, er også å teste. Her gjelder det å ha orden på grepsstyrken og koordinasjon. Mobilitet er også en fin egenskap,når man skal komme deg gjennom et ”edderkoppspinn”, i stor skala. Men det hinderet som overrasker mest, er paintball. Dette hinderet er frivillig, og er sikkert latterlig gøy for de som skal skyte på deltakerne. Makter du ikke tanken på å bli skutt på, kan du i stedet løpe en annen trasé. Hvor lang den er, får du vite da. Er det andre hindre du ikke klarer, vil du få en straff, slik at du ikke vinner tid ved å passere. Det vil variere hva straffen er, men det vil være en straff alle klarer, eksempelvis 20 burpees eller en løpetur.

 

Wox, hinder under prod.jpg

Et av hindrene under produksjon. Kan du se hva det skal bli? (Foto: Arrangør)

 

Klasser

Eliteklassen starter først. Det er de som løper for å vinne! Herrene starter kl 10, deretter løper damene, fem minutter etter. Videre starter normalklassen, den er for alle andre, om man løper som lag eller individuelt. Løper man individuelt, trenger man ikke vente på andre, men kun fokusere på seg selv og sine prestasjoner. Og trenger man hjelp på veien, er det en uskreven regel at man hjelper på veien, selv om man løper individuelt. Stiller man som lag, kan man utnytte hverandre styrker og hjelpe hverandre gjennom løypa på en mer strategisk måte. Å ha ett felles treningsmål skaper samhold og ekstra motivasjon til å ikke gi seg. Det er siste personen på laget som passerer mållinjen som blir den gjeldene tiden for hele laget. Det er ingen grense på hvor mange man må være på laget.

 

Mat, drikke og sosialt

Det vil bli solgt mat og drikke på arenaen. I tillegg er det hele to drikkestasjoner underveis i løpet. Det er luksus!  Ellers vil det være aktiviteter for hele familien på arenaen, og de mest spektakulære hindrene vil være i samme området, der også mål og start er, så det er lett for publikum å få med seg. Målet er å skape en stor opplevelse for hele familien!

 

Wox, arrangører.jpg

Arrangørene (Foto: Arrangør)

 

Sikkerhet

Wox har sikret seg godt. Det vil stå frivillige på hvert hinder, og alle er utstyrt med førstehjelpsutstyr. Røde Kors er selvfølgelig også på plass, hvis uhellet er ute. Også har de fått til en fin avtale med Grenland Helsesenter, som stiller opp med behandlingsteam (fysioteraperut, manuellterapeut og kiropraktor).

 

Dusj

Skien fritidspark er samarbeidspartner og stiller med garderober du kan benytte før og etter løpet. Men for at ikke hele skogen og myra skal bli med inn i garderoben, blir man spylt med hageslange like etter målgang. Ingen ende på hindre, altså.

 

Fellestreninger

Wox har over en lengre periode arrangert fellestreninger, og vil fortsette med dette frem til løpet. Her kan man teste ut noen av hindrene, få tips og råd, og bygge en større trygghet i forkant av løpet. Det viktigste er ikke å få til alt, men å få til noe, og lære noe nytt. Målsetningen med disse treningene, er å ufarliggjøre sporten. Treningene arrangeres på søndager, og annonseres på facebook

 

Wox, vegg.jpg

Ett av hindrene du kan trene på før løpet (Foto: Arrangør) 

 

Wox Telemark ønsker syrefest og maxpuls velkommen!

Facebook

Hjemmeside