Nydalens SK med NM-gull i stafett for damer.

- Det var en fin avslutning på NM-uka, smilte Anne Margrethe Hausken Nordberg etter å ha avgjort NM-stafetten til sin og Nydalens SK sin fordel.
Veteranen ble sendt ut som ett av 4 lag innenfor minuttet ut på ankeretappen, og lagvenninne Silje Ekroll Jahren håpet da at den rutinerte ankerkvinnen skulle avgjøre:
- Jeg har tro på Anne Margrethe (Hausken Nordberg) i denne situasjonen, sa hun etter å ha gitt henne kartet.

Men det var ikke helt uproblematisk for Hausken Nordberg innledningsvis:
- Jeg var litt usikker til førstepost, og løp ganske dårlig på det strekket. Men likevel så jeg de andre løperne foran meg like etterpå, da skjønte jeg at det var muligheter.
Hun grep de nevnte mulighetene med begge hender:
- Fra førstepost til mål har jeg løpt veldig bra. Det var solid.

Da ble det også avstander nedover til lagene bak, slik at Tone Bergerud Lye og Silje Ekroll Jahren kunne gi ankerkvinne Hausken Nordberg selskap under defileringen inn til seier. 
En seier som ga Hausken Nordberg sitt 12. NM-gull i stafett. For både Bergerud Lye og Ekroll Jahren var det første NM-gull i stafett. Med bom fra Byåsen og Nydalens’ andreoppstilling på slutten av sisteetappe, endte sølvet hos NTNUI:

- Jeg konsentrerte meg om egen orientering hele veien, og trodde jeg var nummer 4. Men dette var veldig artig, smilte Ingrid Lundanes – som altså passerte Byåsen og Nydalens SK 2 på tampen av sisteetappe.
Da ble det sølvmedaljer til Tilla Farnes Hennum, Ida Lindkvist og nevnte Ingrid Lundanes. Byåsen – med Lene Berg Hansen, Ragnhild Eide og Ingeborg Eide tok bronse etter at sistnevnte slo Anna Ulvensøen i spurten.

Vant NM-stafett etter spurtoppgjør mot Frol IL og Asker SK.

- Jeg måtte være kynisk, sa Elias Jonsson med et stort smil etter å ha avgjort NM-stafett i sin fordel.
I kamp mot Frol IL og Asker SK på den siste runden var junioren kaldt i hodet og frisk i beina:
- Jeg satte inn støtet fra nest siste post og opp til siste.

NM-stafett_herrer.jpg
Frol og Nydalen på passering på siste etappe. (Foto: Jon Iver Bakken)

Da kunne verken Yngve Skogstad – som vant sølv under NM-langdistanse på torsdag – eller unggutten Vegard Gulbrandsen svare. Lagkameratene Lukas Liland og Jon Aukrust Osmoen fikk gleden av å defilere over mål sammen med ankermann Jonsson til Nydalens SK sitt andre NM-gull for dagen. Dermed forsvarte herrelaget også seieren fra i fjor:

- Vi visste at det kom til å bli tøft, men vi hadde mål om å være med helt fremme i teten, sa Lukas Liland – som sammen med Elias Jonsson nå kan titulere seg både som norske mestere og juniorverdensmestere i stafett av året.

Jon Aukrust Osmoen – som løp andreetappen i dag – er eneste gjenværende fra vinnerlaget i fjor. Sølvmedaljene gikk til Frol IL med trioen Stian Sundsvik, Jo Forseth Indgaard og Yngve Skogstad: 
- Vi er fornøyd med sølv, selv om Yngve (Skogstad) er litt skuffet akkurat nå, kommenterte Jo Forseth Indgaard.

Hos Asker SK – som vant bronse – var det lite skuffelse å få øye på. Henrik Fredriksen Aas, Sander Arntzen og Vegard Gulbrandsen var jublende glade for medalje. Ellers er det verdt å merke seg at Bjørn Ekeberg – som løp ut i tet på sisteetappe for IL Tyrving – skadet seg underveis, og måtte bryte. 

Kilde: Norsk orientering 

NM

Resultater

D 17:
1) Nydalens SK 1, 1.52.08,
2) NTNUI 1, 1.55.49,
3) Byåsen IL 1, 1.57.38,
4) Nydalens SK 2, 1.57.53,
5) Halden SK 1, 1.59.48,
6) Nydalens SK 3, 1.59.55.

H 17:
1) Nydalens SK 1, 1.58.16,
2) Frol IL 1, 1.58.25,
3) Asker Skiklubb 1, 1.58.36,
4) Halden SK 1, 2.01.19,
5) NTNUI 1, 2.01.24,
6) Bækkelagets SK 1, 2.01.34.