- Jeg har gjort noe bom i dag. Men Tove Alexandersson har vunnet så mange løp i år at denne seieren betyr mye, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg etter å ha løpt inn til seier på dagens etappe av O-ringen.

Nevnte Alexandersson har vunnet det meste hittil i år – inkludert 3 VM-gull. Men etter seier på de to første etappene av O-ringen måtte den svenske storstjernen altså strekke våpen for Hausken Nordberg i dag.

- Det gir selvfølgelig selvtillit før de to suste etappene. Men jeg har fokus på meg selv og min orientering, sa den norske veteranen om suksessoppskriften.

AMHN_intervjues_av_SVT.jpg

Med dagens seier er hun en av få løpere som har slått Alexandersson i konkurransesammenheng denne sesongen.

Olav Lundanes er en annen vi er vant til å se i toppen av resultatlistene, og etter en noe beskjeden innledning – til han å være – på årets O-ringen var den råsterke nordmannen i dag tilbake på toppen av pallen.

OlavLundanes.jpg

- Det har gått bedre og bedre utover i uken, smilte dagens mann.

- Etter VM avlastet jeg akilles med mye alternativ trening deretter fikk jeg en liten forkjølelse. Men nå føles det bra, fortsatte Lundanes.

Underveis var han nesten minuttet foran landslagskollega Eskil Kinneberg, men i mål skilte det bare 7 små sekunder mellom de to nordmennene.

- Det var tøft i dag, men synes det har gått ganske bra. Jeg hadde noen retningsproblemer på toppene, men jeg har klart meg uten store feil.

Med dagens seier er Lundanes 3. mann i sammendraget, drøye minuttet bak Kinneberg som gikk opp i ledelsen etter dagens 2. plass.

EskilKinneberg.jpg

- Jeg håper det blir krevende mellomdistanse i morgen.

- Slik det ser ut nå blir det «tight» i sammenlagt, men aller helst håper jeg å gå ut alene i teten på jaktstarten på fredag.

MagneD_mister_ledelsen.jpg

Magne Dæhli – som ledet sammenlagt før dagens etappe – falt ned til 6. plass etter en mindre vellykket dag i skogen:

- Jeg er skuffet over at jeg ikke klarer å levere skikkelig i dag. Men det er fremdeles to etapper igjen å gjøre det på, sa han.

I juniorklassene var det i dag Audun Heimdal som imponerte mest av de norske. Etter en klar seier tok løperen fra Konnerud også over sammenlagtledelsen i eldste juniorklasse for herrer.

- Jeg er veldig fornøyd. Taktikken min i dag var å finne gode traseer, og jeg lykkes bra med det. Nå gleder jeg meg til i morgen. Mellomdistanse er alltid moro, så det blir bra, oppsummerte han.

Kilde: Norsk orientering

Bilder: Stein Arne Negård

O-Ringen

Arne_Strandli_H80_deltar_for_30gang.jpg
Arne Strandli Gjø-Vard OL i H80 som deltar på O-ringen for 30 gang

VegardG_Asker.jpg

VictoriaHB.jpg

NTNUI_lbaklengs.jpg

Disse to fra NTNUI fikk ikke nok av skogen og valgte å løpe baklengs i mål.