Pressemelding fra Norges Triatlonforbund:


Det blir en spennende lørdag som starter med olympisk distanse klokka 9 på Sognsvann. Det er  800 deltagere påmeldt totalt på arrangementet. 

I tillegg til Gustav Iden stiller tidligere norgesmestere Solveig Natvig Løvseth, Stine Dale og Vetle Thorn. Sebastian Wernersen som tok andreplassen i juniorcaup i Riga forrige helg og som er ranket som nummer to i juniorklassen i Europa for øyeblikket, stiller også. Både Thorn og Wernersen kan gi Iden tøff konkurranse på distansen.

Også på kvinnesiden er landslagsutøverne sterke. Løvseth har slått OL-utøver Lotte Miller i internasjonale konkurranser i år, mens Dale var med på miksstafettlaget som tok fjerdeplass i VM i 2020.

De yngste landslagsutøverne, Sara Magndal og Henrik Eliassen, skal kjøre sprintdistansen som starter kl. 13.00.

Svømmingen foregår i Sognsvann før det sykles inn i Maridalen (2 runder olympisk / 1 runde sprint). Løpetraséen går rundt Sognsvann (2 runder olympisk / 1 runde sprint). 

Det er Ragde Eiendom, som hovedsponsor til Oslo Triathlon, som har invitert landslagsutøverne til konkurransen.

Kristian Blummenfelt skal nå reise til Edmonton i Canada, for å delta i grandfinalen i VM-serien 21. august. Med godt resultat der kan han også vinne VM-serien 2021. Casper Stornes prioriterer nå å kvalifisere seg til Ironman på Hawaii gjennom deltakelse i Ironman Frankfurt (EM) 15. august. Iden og Blummendelt har allerede startplasser i Ironman Hawaii som går 9. oktober.


Bildet er fra starten av Oslo Triatlon i 2016. Sognsvann venter. (Foto: Heming Leira)

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957