- Det er et greit løp. Jeg gjør ingen store feil, men det mangler kanskje det siste lille fysisk, sa Olav Lundanes etter å ha løpt inn til 4. plass på dagens mellomdistanse under verdenscupen i Sveits.

En konkurranse hvor det ble dobbelt Sveits på toppen, med Joey Hadorn foran Daniel Hubmann. Svenske Martin Regborn tok 3. plass, 20 sekunder foran verdensmesteren på distansen, Olav Lundanes. Men når det ble løpsbetonet sveitsisk terreng, ble manglet altså Lundanes snaue minuttet på løpssterke Hadorn – som tok sin første verdenscupseier.

I dameklassen var svenske Tove Alexandersson i en klasse for seg. Den svenske jenta som vant det som var av VM-gull i august, var i dag over 2 minutter foran hjemmehåpet Simona Aebershold. Sabine Hauswirth kompletterte pallen. Beste norske dame var Silje Ekroll Jahren på 9. plass.
- Jeg gjør et par feil som ødelegger for en for en veldig bra plassering. Nå blir det helt greit, sa løperen fra Nydalens SK.

Ekroll Jahren anslo at de nevnte feilene kostet henne til sammen halvannet minutt. Bak Ekroll Jahren løp Andrine Benjaminsen inn til 13. plass og Ingeborg Eide ble nummer 16:

- Jeg løper litt defensivt i starten, men klarer å løfte meg utover i løpet, kommenterte Benjaminsen.

Eide – som leverte personbeste i verdenscupsammenheng fikk – på et tidlig startnummer – sine minutter i lederstolen på arena:
- Jeg er fornøyd med løpet. Jeg har ikke gjort noen postbom, men det er noen veivalg jeg er litt usikker på, sa jenta fra Byåsen, og la til at hun følte formen var bra.

Godt å ta med seg når det venter knockout sprint og sprint de kommende dagene. Da ønsker også Lundanes å være med og kjempe for verdenscuppoeng:

- Jeg er klar for å kjempe. Formen er grei, men jeg mangler en del av den farten som jeg hadde tidligere, sier dagens beste norske løper.

En annen som garantert ønsker å være med og kjempe i toppen er Kasper Fosser – som i dag forsvant ut av toppstriden etter en kjempebom på 10. post. Dermed endte det med 40. plass for junioren – som tok VM-sølv på langdistanse i august. Med det var han 5. beste norske, bak Audun Heimdal (18), Gaute Hallan Steiwer (25) og Vegard Jarvis Westergård (33). I tillegg til Olav Lundanes (4).

KIlde/tekst: Norsk orientering