Lørdag 4. juni ruller minst 1000 syklister ut fra Bergen med kurs for målgang på Voss. Dermed er tradisjonen på en måte gjenopprettet for det klassiske vestlandsrittet, med rittdato i begynnelsen av juni. Rittet ble i fjor utsatt fra juni til august på grunn av pandemien, og i 2020 ble det avlyst av samme grunn.

Selv om det fremdeles er et stykke unna oppslutningen for 10 år siden med 5000 deltakere, så er det en fremgang fra i fra i fjor da oppslutningen var på det laveste med rundt 700 deltakere.

Som vanlig er det en omfattende og grundig organisering som ligger bak dette arrangementet, som Bergen Cycle Klub, BCK, står bak. Alle deltakerne er inndelt i startpuljer som skal sikre at hver enkelt deltager skal få mulighet til å sykle sammen med andre som holder samme fart. Det er også videreført de siste årenes opplegg med time-out-sone i Norheimsund, der tiden stoppes mens man er på dette strekket og dermed kan ta seg tid til å spise og drikke.

Arrangørene har også fokus på sikkerhet gjennom kampanje «Safer Cycling». Det er alltid en risiko å kjøre i felt sammen med andre syklister, men det blir vesentlig tryggere hvis alle i feltet har den grunnleggende kompetansen på feltsykling.

Det er også mulighet for å sykle den halve distansen, med start i Norheimsund. Alle får oppleve en løype gjennom noe av den fineste vestlandsnaturen, gjennom Hardanger.

Kondis kommer til å følge rittet, slik vi også gjorde i fjor. Se saker fra fjorårets Bergen – Voss i Kondis:

Sykkelrittet Bergen - Voss tilbake etter koronapausen

Se alle bildene fra sykkelrittet Bergen - Voss

Mange deltakere har fått registrert feil tid i sykkelrittet Bergen – Voss

 

Skjervet_1000.jpg
Det beryktede siste bakken i sykkelrittet Bergen - Voss er Skjervet. Det gjelder her å ha noen krefter igjen. (Foto: Arne Dag Myking)

Her kan du se rittbladet for årets Bergen - Voss (klikk på bildet):

Rittblad_Bergen-Voss_2.jpg

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957