Magne Dæhli løp seg opp på pallen under søndagens jaktstart i verdenscupen.

- Jeg følte meg bra fysisk, og litt før passering arena kjørte jeg på. Da ble det litt luker i klyngen, sa Magne Dæhli etter dagens jaktstart i verdenscupen i orientering Finland. Klyngen som Dæhli da var lokomotiv for var på plasseringene 3 til 7. Med Gustav Bergman – som løp alene i tet hele veien til seier og Frederic Tranchand – som tok vare på sin andreplass fra gårsdagens mellomdistanse til en ny av same sort i dag. Men bak der var altså Dæhli i kamp om den siste plassen på pallen.

- Jeg lykkes med min taktikk, konstaterer mannen som etter en skikkelig spurt holdt unna for finske Miika Kirmula – og kunne juble for 3. plass. Dermed står Dæhli med 4. plass fra i går og 3. plass i dag som fasit etter verdenscupinnledningen i Finland.

- Det har absolutt vært en bra helg, men samtidig føler jeg at det er mer å gå på når det gjelder formen.

- Uansett er det en god bekreftelse på at jeg er på rett vei med tanke på VM i august.

Olav Lundanes – som ble 3. mann i går – fikk da bekreftelse på det samme. I dag ble det noe tyngre for verdensmesteren på langdistanse – som endte på 9. plass. Gaute Hallan Steiwer løp inn som nummer 14 etter 9. plass i går og Vetle Ruud Bråten løp seg opp fra 27. plass til 20. plass på dagens jaktstart. Videre ble Audun Heimdal, Torgeir Nørbech, Kasper Fosser, Jon Aukrust Osmoen og Yngve Skogstad henholdsvis 23, 30, 31, 38 og 44 etter to dager med orientering under verdenscupinnledningen i skogene utenfor Helsinki.

Kamilla Olaussen ble nummer 3 på jaktstart i verdenscupen.

- Jeg er fornøyd med en plass på pallen med det utgangspunktet jeg hadde, sa Kamilla Olaussen etter å ha løpt i mål som nummer 3 under dagens jaktstart i verdenscupen i orientering i Finland. 

- Men det er selvfølgelig litt bittert at jeg ikke griper sjansen til noe enda mer når jeg har mulighet til en 2. plass. For bak Tove Alexandersson – som gikk ut langt foran neste dame på dagens jaktstart og løp inn til klar seier – var Kamilla Olaussen i en tett kamp mot finske Marika Teini om 2. plassen.

- Jeg gjør for mye feil til å bli nummer 2, erkjenner løperen fra Fredrikstad SK.

-Hun var sterk, sa Marika Teini – som imidlertid orienterte best – og ble belønnet med 2. plass på dagens jaktstart.

Kamilla Olaussen løp inn til 3. plass drøye minuttet bak Teini.

- Nå har jeg 2.-, 3.-, 4.- og 5. plass i verdenscupen, smiler Olaussen – som altså da mangler den absolutte toppen.

Men med 5. plass i går, som ble etterfulgt av 3. plass i dag har hun fått en god åpning på verdenscupsesongen. Nest best av de norske jentene i dag var Marianne Andersen med 11. plass.

- Jeg gjør en liten feil inn mot sistepost – som gjør at jeg ikke er først i klyngen når vi stempler. Da blir det vanskelig å komme seg fremover på oppløpet, kommenterte jenta som dermed måtte gi tapt i kampen om 8. plass.

Silje Ekroll Jahren (26), Ingeborg Eide (27), Ingrid Lundanes (34), Kine Hallan Steiwer (34), Marie Olaussen (41) og Maren Jansson Haverstad (44) løp også gode løp under jaktstarten i de finske skoger i dag.

Kilde:Norsk orientering