Med tiden 1:14:35 på halvmaratondistansen ble det ny årsbestetid for kvinner da Pernilla Epland dro inn til seier i 3-Sjøersløpet i Stavanger. Hun slo her gode løpere som Vienna Søyland Dahle og Rebecca Hilland, som fulgte på de neste plassene.

Senay Amlesom Fissehatsion var beste herre foran Narve Gilje Nordås og Weldu Gebretsadik.

Årets løp fikk en fantastisk ramme med sol og vindstille. Dette gjorde at den lave temperaturen på 3 grader ikke hindret svært gode tider. Mange deltakere satte således pers i år.

Pernilla Epland gjorde en fantastisk prestasjon ved å sette ny løyperekord med nesten et minutt. Hun løp på 1:15:30, som er en glimrende tid, tatt i betraktning at størstedelen av løypa går på grus, og at løypa har noen bratte stigninger.

Senay Amlesom Fissehatsion gjorde også et fantastisk løp ved å komme i mål alene, på den gode tida 1:06:01. Dette er tredje året han vinner løpet.

Som vanlig var det masse publikum ute i løypa, og svært mange hadde med norske flagg. Det var også mer musikk i løypa, til glede for deltakerne og publikum.
Løpet har ellers vært en pioner når det gjelder å ha mange, og ikke minst dyktige fartsholdere.
Etter løpet så kunne man varme seg inne i en svær messehall, og nyte en kopp kaffe og en god og varm lapsskaus.

Arrangørene ønsker gamle og nye deltakere velkommen lørdag 7 november 2020.

Du finner også mange bilder fra løpet på Flickr

Alle resultater fra 3-Sjøersløpet

10 beste kvinner i 3-Sjøersløpet:

Rank   Race No Name Nation Club   Time Behind Speed
1   28 Pernilla Epland  NOR Stord IL (Allianseidrettslag)   1:14:35   3:33 min/km
9   105 Ida Tjørsvaag  NOR Skjalg IL   1:26:24 + 11:49 4:06 min/km
10   228 Kristin Vabø  NOR Stavanger Friidrettsklubb   1:29:13 + 14:38 4:14 min/km