Olav Engen (67) er deltidsansatt i Kondis med utviklingsoppgaver og vikarierer også noen ganger som nettredaktør. Han har vært lokalredaktør (Romerike) for kondis.no siden 25. oktober 2004 og er også redaktør på ultrasiden. Den idrettslige bakgrunnen startet med røykestopp og orienteringsløp i 1978 og inneholder over 2100 dokumenterte konkurranser, halvparten o-løp, resten veg- og terrengløp med forkjærlighet for ultraløping siden 2005. Han er medlem i NFIFs ultraløpsutvalg og leder av Romerike Ultraløperklubb.


 

Vignett-kondiskommentaren.jpg

Populære utmerkelser selges til selvkost

De desidert mest populære kondisutmerkelsene er de to som det som kreves mest innsats for å kvalifisere til: "5 maratonløp på norsk jord" og "Ultraløpsfatet".

For løpsåret 2016 var det 200 som bestilte disse utmerkelsene eller årstallskilt til de samme, og fram til nå har disse utmerkelsene vært gratis for Kondis-medlemmer.

Hensyn til prisen på medlemsskap
Tidligere har vi gått over til selvkostprinsippet for de øvrige Kondis-utmerkelsene, som alle fortsatt er forbeholdt medlemmer. Nå skjer det også for utmerkelsene "5 maratonløp på norsk jord" og "Ultraløpsfatet". Dette er kostbare utmerkelser å produsere, og vi føler det er riktig ikke å fordele denne kostnaden på alle medlemmer - slik at vi kan holde så lav pris som mulig på årsmedlemskap.
 

I omtalen (link nedenfor) fra mars i år skrev vi: 
Gratis - fram til nå
I alle år har disse to utmerkelsen vært helt eller delvis sponset, slik at vi har vært i stand til å dele ut disse gratis til våre medlemmer. Slik er det også for løpsåret 2016, mens vi fra og med 2017 må beregne oss selvkost for disse utmerkelsene. Mer info om dette kommer senere. Dette er også årsaken til at Ultraløpsfafet nå er en flerårsplakett slik maratonplaketten har vært. Da koster det litt å skaffe seg plaketten, mens årstallskiltene naturligvis representerer en svært liten kostnad for den enkelte.

96 ultraløpsutmerkelser og 103 maratonutmerkelser for 2016
 

16-års utmerkelser
Det fine med begge utmerkelsene er at de gjelder for 16 år, så selv om dere må betale litt for årsmerkene blir jo totalprisen pr år svært liten for å synliggjøre at man er en flittig langdistanseløper. Maratonutmerkelsen vil koste 500 kroner +porto/ekspedisjon mens Ultraløpsfatet vil koste 350 kroner +porto/ekspedisjon. Årsmerkene vil koste 50 kroner inkl +porto/ekspedisjon. 

Nyhet: Årsmerker for Ultraløpsfatet for årene 2007-2015
Ultraløpsfatet som var nytt i år, for løpsåret 2016, erstattet den tidligere Hytteplanken som ble delt ut for årene 2007-2015. Mange har etterspurt årsmerker til det nye fatet for tidligere års prestasjoner, og nå blir dette tilgjengelig slik at det er mulig allerede nå å pryde fatet med inntil 11 årsmerker.

Utmerkelsene er snart klare for bestilling i Kondisbutikken.

Halvt_par_joggesko.jpgHalvparten av et par rimelige løpesko
Det er ikke alle som er kvalifisert som bestiller utmerkelsene. Noen fordi de ikke er medlem i Kondis, andre fordi de ikke er interessert i slike "troféer" og noen fordi de ikke vet om dette eller glemmer å bestille. Vi forventer naturligvis at det er noen færre som vil bestille disse utmerkelsene i fortsettelsen, men kanskje tar vi feil. Jeg håper det. Sjøl har jeg begge utmerkelsene fra før, så da slipper jeg unna med årsmerker, og det gjelder jo svært mange av dere.

På den annen side koster ikke utmerkelsen mer enn halvparten av et par billige løpesko, og de slites jo ut og kastes - mens utmerklelsen kan dere vise fram til barnebarna og fortelle om de mange tøffe utfordringene dere var gjennom for å få kjøpe disse små årsmerkene.
 

Lykke til med nye 5 maratonløp på norsk jord og 3 norske ultraløp i 2018.

Terminlista på papir har nettopp kommet i vinterutgaven, og der finner dere mange av de tidlige løpene i den nye sesongen. Terminlista på kondis.no oppdateres med nye løp hver dag, her er det bare å sette filter (distanse) på maraton eller ultra og sette opp ønskelista for løpsdeltagelse i 2018. 

Hilsen Olav i Kondis