Terrengkarusellen i Agder gikk denne gang i naturskjønne omgivelser ved Vige og Kongsgård.

Man startet ved kolonihagene og så løp man langs Prestebekken opp til Museet, og så snudde man der oppe og løp til mål, og dette er jo ei løype som mange liker etter hvert og setter stor pris på.

Se alle resultater fra Museumsløpet

Løperne var i godt humør, og det var mange herlige smil og masse latter og god stemning både i løypa, og i start- og målområdet, og det er jo alltid bra og hyggelig.

Vi tok en prat med arrangøren fra Nordea, og to øvrige deltakere for å lodde stemningen.IMG_0675.jpg

Svein Arne Øydna (63) representerer banken Nordea:
– Været er viktig for karusellen. Varme og fint vær betyr mye for oppslutningen. Og det gjør godt når det kommer mange folk.
(Bilde: Svein Arne Øydna)

– Folk blir fornøyde i karusellen om det er varierte løyper, og det er ofte trivelig når det er god stemning, det gjør godt med litt musikk og gjerne korps, og jo mere folk smiler desto hyggeligere føler man at stemningen er.

– Dette stedet som karusellen går i på Vige og Kongsgård er ønsket av mange. Men det er litt mye asfalt. Skogsløyper er alltid bedre. Og det er positivt at folk kommer seg rundt i denne løypa, og at de treffer på museet, sier Svein Arne Øydna.

IMG_0673.jpgNikolai Møller-Pettersen (25) er en sprek deltaker. Han trives best i karusellen når han kan holde høyt tempo uten å svime av. Og løping er sosialt. Man kan treffe andre folk, og løpe med andre folk. Og så får man seg en runde når man er med.

(Bilde: Nikolai Møller-Pettersen)

– Miljøet i karusellen er ekstremt godt, og mange kjenner mange.

Dette er Nikolais første år i Terrengkarusellen:
– Det er kjempetrivelig. Det er masse folk, og det er noe for alle. Du kan holde tempoet som du ønsker og vil. Og så er det gøy at det er mange forskjellige løyper i karusellen i både Kristiansand og omegnen til Kristiansand.

 

Anne Grete Mjåland (62) er deltaker i karusellen. Dagens løype er veldig fin ifølge henne. Det er en variert løypeprofil. Det er greie folk, og det er nydelig vær.

IMG_0668.jpg
Anne Grete har vært med i karusellen i 35 år, og hun ønsker å øke antall år i karusellen, og det er fint å være med.

– Det er mye hygge, masse latter og veldig mye godt humør blant folk som er med i karusellen.

(Bilde: Anne Grete Mjåland)

Karusellen går over 2 dager nå etter pandemien, og det er på onsdager og torsdager. Men den ordinære karusellen går på torsdager. Anne Grete treffer ikke så mange kjente folk som før. Men det er greit og praktisk å være med. Noen ganger kan man være med, og noen ganger kan man ikke.