Noen synes at 81 km på to dager blir i meste laget, men vil likevel gjerne ha ei sosial helg på fjellet og løpe i vakre omgivelser. De seinere løpene har det vært en liten trend at flere som har meldt seg på Rallarvegsløpet, har nøyd seg med å løpe bare etappe to. Dette tar arrangøren konsekvensen av og innfører like godt et eget alternativ for de som ønsker å løpe bare den relativt lette andreetappen. Den starter 1222 moh på Finse og bukter seg gradvis nedover til målgangen på Haugastøl, 980 moh. Lengden er i underkant av 27 km, og underlaget er grus-/kjerreveg. 

Rallarvegsløpet står ikke på Kondis sin liste over kvalitetsløp, men arrangøren gir likevel alle Kondis-medlemmer 50 kroner i rabatt på startkontingenten. Løpet har et samla tak på 100 deltakere for de to distansene, så om den nye kortdistansen slår an, gjelder det å være tidlig ute med å sikre seg plass. 

Rallarvegsløpet arrangeres for 17. gang, og er med det landets nest eldste ultraløp. Det starta pent og pyntelig med 3 fullførende i 2003, mens deltakerrekorden ble satt i 2013 med 80 løpere som tok seg til mål begge etappene. 

Siden løperne bor i lag på hotell Finse 1222 fra fredag kveld til søndag morgen, blir Rallarvegsløpet fort et veldig sosialt løp. Togturen med den velkjente Flåmsbana ned til starten tas også i fellesskap lørdag formiddag. 

Rallarvegsløpets heimeside

Kondis' samleside for Rallarvegsløpet

Haakon_Urdal_Vatnahalsen_4S7A8231.jpgFjorårsvinner Håkon Urdal nærmer seg toppen av de bratte og berømte Myrdalssvingene. (Foto: Runar Gilberg) 

Ca_halvveis_i_etappen_4S7A8956.jpg
Henrik Storstein Hytten, Knut Kronstad og Geir-Rune Samstad litt over halvveis på den 54 km lange førsteetappen. (Foto: Runar Gilberg) 

7231799-start.jpg
Løperne legger ut fra Finse på den relativt lette andreetappen - på 27 km til Haugastøl. (Foto: Bjørn Johannessen) 

jorunn-hagesaether_tom-falkeid_4S7A9275.jpg
Jorunn Hagesæther tar en piruett for fotografen og de flotte omgivelsene.(Foto: Bjørn Johannessen)