På grunn av flom i Mjøsa, hogst og anleggsarbeider i Hovemoen, måtte det legges en ny løype for å få arrangert det 36. Hovemoenløpet. Løypa på ca. 6 km gikk på fine kuperte skogstier nord i Hovemoen med start og mål ved parkeringsplassen til Gausdal Landhandleri. Den nye løypa ble godt mottatt av de 306 deltakerne som fullførte løpet.

Løpet er det 4 løpet i årets Sørdalskarusell, og ble arrangert av HABIL (Hovedarsenalet i Hovemoen) i samarbeid med Litrim.

Her er resultatene

Morten Eide Pedersen (318) fra Team BN Bank tok teten fra start og ledet løpet nesten til mål. Her ligger han foran Kjartan Helland (69) fra Moi IL, Øystein Ulekleiv (222) fra Dombås IL, Sigurd Lund Røer (257) fra Bekkelaget SK, Vetle Årsvoll Undheim (278) som representerer Jernvinna sandvolluballklubb, Vegard Hamnes (67) fra Lillehaqmmer Skiklub, Geir Steig (68) fra Luster IL som ble løpets vinner og Jørgen Lippert (293) fra Råde IL, vinner av klasse M 20-29 år.

Kristin Størmer Steira (98), som har flyttet til Lillehammer, hadde høy fart gjennom hele løpet og ble nok en gang raskeste kvinne. Hun vant selvfølgelig sin klasse K 30-39 år. Bare 14 herreløpere hadde bedre tid enn henne. Her leder hun et felt foran Andreas Kvam (94) fra Meldal IL i klasse M 20-29 år, Asbjørn Wold (242) fra Vil IL i klasse Aktive M 20-35 år og Magnus Lian Aarrestad (265) fra Sandnhes IL i klasse M 20-29 år.

Maiken Caspersen Falla (76), som også bor på Lillehammer, vant klasse K 20-29 år, og var nest beste kvinne i løpet. Bak ser vi Geir Sandbakken (239) i klasse M 30-39 år.

Lars Berger (110), som nå bor i Øyer, ble nok en gang vinner av klasse M 30-39 år. Her spurter han mot mål foran Elyas Tesfamichael (314) fra Lillehammer IF, som ble vinner av klasse M 16-19 år. Bak ser vi Vetle Årsvoll Undheim i klasse Aktive M 20-35 år.

Hans Ivar Hattestad (210) ble igjen vinner av klasse M 60-69 år, her foran Hege Skari (231), en veteran med utallige seire i Sørdalskarusellen. Hun vant klart sin klasse K 40-49 år med over 2 minutters margin. Bak ser vi en lettkledd Kristian Johansen i klasse M 20-29 år.

Bente Størmer Steira (58) vant klasse K 20-29, og ble bare slått av søster Kristin og Maiken Caspersen Falla blandt jentene. Bak ser vi Sondre Haugen (96) i klasse M 20-29 år.

Nok en klasseseier til Anne Størmer Steira (195) i klasse K 60-69 år. Her har hun fått følge med en noen år yngre Birk Strand Rønnestad i klasse MK 12-15 år.

Grand old lady Berit Høyvik i flott stil mot mål som vinner av klasse K 70 år og eldre. Hun hadde også tid til å vinke til fotografen.

Julie Jeistad (21) fra Lismarka Skilag er trofast deltaker i Sørdalskarusellen, og er som oftest på toppen av resultatlistene. Hun ble vinner av klasse K 12-15 år, 21 sekunder foran Mille Marie Storlien. Bak ser vi Even Krogsveen (238) i klasse M 30-39 år.

Bente Kvernstad Haugen (232) fra Ringebu-Fåvang IL vant klasse K 50-59 år med over 2 minutters margin. Bak ser vi Christian Halsa (109) fra Brøttum i klasse M 30-39 år.

I de fleste løpene i Sørdalskarusellen er det fellesstart for alle årsklasser. Her ser vi Otto Øye (204) i klasse M 60-69 år med Ylva Nyløkken (264) i klasse 0-11 år på hjul.

Alle i klasse 0-11 år fikk medalje av løpssponsor Trofé. Tydelig at de satte pris på det.