105 deltakere var i aksjon i løypa på Jessheim. 19 løpere hadde valgt den korteste løypa på 3 kilometer. Flest deltakere ville løpe 5 kilometer, og 81 stilte opp og fullførte den distansen. Derimot var det ikke så mange som ville løpe halvmaraton i sommervarmen. Kun 5 herrer tok turen gjennom 21 kilometer.

3 kilometer

Andreas Schwencke fra Kamp/Vestheim IF stod for den raskeste gjennomføringen på den korteste distansen. Han gjorde unna løypa på 9.06. Det var jevnt med Janis Arsenikovs i dag, som løpe på 9.11 og måtte nøye seg med andreplass. Men klasseseier i M40-44 år ble det i hvert fall på den ivrige løperen. Håkon Tømmervåg fra SK Vidar ble nummer tre med 9.46.

10 Johannes Nisja 2 Bygdø IL M11-12 00:14:08

I kvinneklassen var det fem løpere til start, og raskest var Johanna Hagen fra Rånåsfoss. Hun løp på 11.41 i klasse 35.39 år. Kaja Sommer Langmoen fra Fossum ble nummer to totalt med 12.20, men vant klasse 15.17 år med den tiden. Johanna Kronelid tok tredjeplassen med 17.12.

1 Johanna Hagen 78 Rånåsfoss K35-39 00:11:41
2 Kaja Sommer Langmoen 75 Fossum K15-17 00:12:20
3 Johanna Kronelind 66   K23-34 00:17:12
4 Janne Slorafoss 69   K50-54 00:17:40
5 Karin Nordseth 65   K45-49 00:17:44

3km.jpgJohanna Hagen og Andreas Schwencke var best på 3 km. (Foto: Norgestesten)

10 kilometer

Den mellomste distansen var som nevnt den klart mest populære denne søndagen, og prestasjonen var det ikke noe å si på. Hele 35 herreløpere endte under den magiske 40-minuttersgrensa. En dame klarte også det, og ytterligere seks damer løp raskere enn 45 minutter.

Best av herrene ble Øyvind Snilsberg med vinnertid 33.39. Med det var han 20 sekunder foran Ulrik Auestad Tollefsen fra Åsen IL. Han løp på 33.59. Nummer tre ble IL Heming-løperen Stian Grastveit, som løp på 34.28.

10 Kristen Lundemo Syvertsen 365 Åsen IL / Team AF Håndverk M23-34 00:36:00

Karoline Wisløff Rud hadde ikke uventet full kontroll på seier i kvinneklassen, og hun løp på 34.59. Lise Sørland tok andreplassen med 41.31, mens Hanna Blom Breivik ble nummer tre med 42.28. Sistnevnte tok en fin klasseseier i K50-54 med den tiden.

10 Mathilde Søndenaa 393 Rodeløkka runners K23-34 00:49:27

10km.jpgØyvind Snilsberg og Karoline Wisløff Rud vant 10 km. (Foto: Norgestesten)

Halvmaraton

Kun fem løpere hadde lyst til å teste seg på halvmaratondistansen i dag, og raskest var Ayalew Kasa i klasse M45-49 år. Han løp på 1.32.57. Axel Ingvard Walø fra SK Rye/Team Kondis ble nummer to og løp inn til meget sterke 1.35.44 i klasse M60-64. Artur Tritt ble nummer tre med 1.42.07.

1 Ayalew Kasa 606   M45-49 01:32:57
2 Axel Ingvard Walø 612 SK Rye / Team Kondis / Sankthanshaugen løpeklubb M60-64 01:35:44
3 Artur Tritt 608   M35-39 01:42:07
4 Geir Lundell 611   M50-54 01:50:11
5 Mannfred Nyttingnes 603   M50-54 01:52:11

Ayalew Kasa med nummer 606 vant halvmaraton. (Foto: Norgestesten)

Klare til start. (Foto: Norgestesten)

Her er det noen som fullfører Norgestesten i meget ung alder. (Foto: Norgestesten)