I morgen arrangerer "Foreningen Treningsglede" Ringerike 6-timers for andre gang. Løpet arrangeres fra Schjongslund like ved Hønefoss sentrum der det løpes en 531 meter lang runde på og rundt friidrettsbanen.

Det er altså i utgangspunktet et 6-timersløp, der alt man løper på 6 timer godskrives som resultat. Det blir også tatt offisielle tider på maraton (42.195 meter) slik at de som eventuelt "bare" vil løpe det kan stoppe etter fullført maraton

Etteranmelding løpsdagen
Det var nøyaktig 50 påmeldte når ordonær påmelding stengte, men det er ågså mulig å etteranmelde seg løpsdagen. mot forhøyet startkontingent (900,-). Noen reagerer kanskje på prisen, men da må vi nevne at det før 1.3. var mulig å melde seg på for 350 kroner, før 1.5 for 500 kroner osv...

Starten er lørdag klokken 10:00

All informasjon om løpet kan du lese på påmeldingssiden.


Kondis 2016: Hilde Ackenhausen og Kim Johannesen vant Ringerike 6-timers
Ingen av fjorårsvinnerne er påmeldt i år


Jakob KjeldsenFavoritt i morgen:
Morten Auset løper inn til 3. plass i Cph 6-timers 2014 (Foto: Jakob Kjeldsen)


Morten Auset og There Falk er årets favoritter
I herreklassen må nok trønderen Morten Auset fra Byåsen IL  løpe med favorittstempelet. 37-åringen liker seg både i  terrengultra og på flatmark. Allerede i sitt andre ultraløp, i Cph 6-timers i 2014 løp han 73,908 km. Han har ellers bl..a 5. plass fra UltraBirken og to seire i Meråker Mountain Challenge.

Outsider blir 10 år yngre Magnus Bø Thorud fra Romerike Ultraløperklubb løp 68,721 km i Bergen i fjor, men har nok en god del mer inne, en løper som er i famgang.

Kanskje kan veteranen Dag Bern fra Sportsklubben Kraft bli den som lurer begge de forannevnte. Han har best pers av de tre med 76,657 km fra Jessheim i 2013. Han har 6 ganger løpt lenger enn 70 km, så det skjal bli spennende å se hvor langt 49-åringen kan løpe nå. men han løp Påskemaraton i Drammen på 2:57:21 tidligere i år - så han har fortsatt fart nok i kroppen til å løpe godt over 70 km.


IMG_9461-1
Favoritt i morgen:
Therese Falk løper inn til løyperekord i Bergen Ultra i aåril i år. (Foto: Oddny Ringheim)

 

I kvinneklassen er det to favoritter, Rita Nordsveen fra FIL Orion om hun løper i 6-timers og ellers Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb.

Rita har vært mye skadet, og vært forsiktig med å prøve seg på ultraløp de siste årene. I fjor startet hun i Ringerike 6-timers og løp veldig bra til hun valgte å stå av etter passering maraton på 3:01:51.

En som derimot ikke er forsiktig med deltagelse i ultraløp eller maraton er Therese Falk Romerike Ultraløperklubb. Therese har jo utviklet seg til å bli en 24-timersspesialist med norsk rekord på 228,223 km. Hun har bare en tidligere notering på 6-timers, det er passeringen under NM 100 km i Bergen i fjor der hun ikke var helt i slag og helst ville bryte etter 6 timer (fullførte til bronse). Hun 68,21 km på 6-timers den gangen.

Aud Elisabeth Stuhr fra Sauda IL har store fartsressurser inne. Hun har en tendens til å åpne for hardt, men hun liker å stase. Hun vant 6-timers i Bergen i fjor på 72,754 km, og vil med klaff slå Therese på bedre fart, men så var det åpningsfarten og utholdenheten da.

Rita er raskest, Aud Elisabeth er nest raskest, likevel har vi mest tro på Therese denne gangen.

Se alle påmeldte her


IMG_1111 (640x426).jpg
Løpets primus motor, Stig Andy Kvalheim, i aksjon under fjorårets løp. (Foto: Olav Engen)

 

Løypekart: