Pressemelding fra arrangøren: 

Romsdal Randoneeklubb inviterer til toppturkonkurranse i Romsdalen lørdag 17.mars. Tar du utfordringen med 2500 høydemeter over de 3 fjellene Galtåtind (1124 moh), Søre Klauva (1348 moh) og til slutt Kirketaket (1439 moh) i godt merket løype? Romsdal Rando passer for både trente mosjonister og toppturentusiaster. Norges skiforbund skriver i en pressemelding at arrangementet har Norges mest erfarne arrangører og er et av de mest spektakulære løpene i Norge, i tillegg til at det er lagt opp til at det skal passe alle.

De tre toppene i Isfjorden er av de fineste i området med fantastisk utsikt, og løypa legges litt utenom det som vanligvis blir gått. Initiativtaker Ola Hovdenak i Romsdal Randoneeklubb arrangerte testutgave av rennet i 2014, og deltakerantallet har økt jevnt etter det. Vi håper på over 100 deltakere også i år, og gjerne at fjorårsrekorden på 103 deltakere blir slått.

Ved dårlig vær og eventuell skredfare vil løypetraseen endres. Sikkerheten står selvfølgelig i høysetet, og vi har god hjelp av Isfjorden IL til en trygg og sikker gjennomføring av rennet.

Tre klasser
1. Touring er uten tidtaking. Passer deg som vil ha en fin tur uten tidtaking og som forventer å bruke mellom 6 og 8 timer.

2. Speedklassen passer for de med lett randoutstyr og som har lyst å måle krefter mot andre. For de som vil ha en rask tur over tre fjell med tidtaking og forventer å bruke fra 4-6 timer.

3. Raceklassen er for den aktive mosjonisten og eliteutøverne. Raceklassen er for kvinner og menn med lett utstyr og tettsittende bekledning. Klassen inngår også i år i Randocupen.

NB! I juniorklassen er det to topper som skal bestiges. Alle deltakere må minimum ha med søker/mottaker, søkestang, spade, vindtette klær og hjelm.

Det er flotte premier, både til de beste i raceklassen og uttrekkspremier som trekkes ut blant samtlige deltakere. Det kan nevnes 20 000 kr i premiepenger.

Oppstigning_01_IMG_3237v2_1600.jpg
Eivind Haugen (fremst) og Anders Helø er her avbildet på første toppen, Galtåtind, med Romsdalstindene i bakrunnen. (Foto: Daniel Kvalvik) 
 

Romsdal Rando 2015 av Robert Veiset på Vimeo.

Oppstingning2_02_IMG_3249v2_1600.jpgElin Espvik fra Kristiansund nærmer seg første toppen, Galtåtind. (Foto: Daniel Kvalvik) 

Nedtur_04_IMG_3275v2_1600.jpg
Thomas Nordaunet er på veg ned fra første toppen, Galtåtind. (Foto: Daniel Kvalvik) 

Ned_fra_eggen_05_IMG_3435v2_1600.jpgNed fra første toppen, Galtåtind. Skiene settes på, fellene taes av for å så å komme seg raskest mulig ned. Da venter toppene Søre Klauva og Kirketaket. (Foto: Daniel Kvalvik) 

Ingress_08_IMG_3313v2_1600.jpg
Fjorårets vinner, Lars Erik Skjervheim fra Voss, kommer også i år. I 2015 vant han på den imponerende tiden 2 timer og 22 minutter, nesten 20 minutter foran nestemann. (Foto: Daniel Kvalvik) 

Fellfjerning_09_IMG_3467v2_1600.jpgFellene tas av på toppen av Galtåtind. Søre Klauva og Kirktaket neste. (Foto: Daniel Kvalvik) 

Kart_Dynafit_Romsdal_Rando.jpg
De grønne rutene markerer oppstigningene og de røde nedkjøringene. 


Dynafit Romsdal Randos heimeside