Se flere bilder i bildekarusellen ovenfor. Alle foto: Bjørn Hytjanstorp)

Arrangøren fikk problemer med mange etteranmeldinger, så de første resultatene var foreløpige og ufullstendige. Versjon 4 (mandag kl 22) er nesten komplett.

Hvem løp med startnummer 622? (uleselig påmeldingsskjema).

Tradisjonelt dukker det opp en del ekstra løpere til dette 2. løpet i Vinterkarusellen, siden det er ei rask kontrollmålt løype. Det var ikke overraskende at Ronny Losoa fra Sigdal FIK  stakk av med seieren. Han løp 5 km på 15:14 i "Norges Raskeste" tidligere i år - og vant i Sørum på 15:20.

Junioren Henrik Vik T Holo fra Asker Skiklubb holdt lenge følge. Han har tidligere i år løpt på 16:02, men nå slo han til med sterke 15:31 og med det plasserte han seg på 3. plass på årets aldersstatistikk (18-19 år). På 3. plass fulgte 17-åringen Espen Aakervik fra Fet Skiklubb med tiden 16:11. Sølvvinneren i klassisk fra årets junior-NM på ski er åpenbart i god form i sesongoppkjøringen, og også han plasserte seg på 3. plass på aldersstatistikken (16-17 år) på 5 km.

10 Bernt K Andreassen M45-49   17:54

Teten  etter ca 1,5 km. Ronny Losoa drar hardt foran Henrik Tolo mens Espen Aakervik ser ut til å slite med å henge på i den høye farten. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Også i kvinneklassen fikk vi en sterk ungdomstid da 15-åringen Emilie Lysaker Høgne (K16-17) fra Aurskog-Høland FIK vant på 19:10, og slo Cilje Christiansen (K40-44) fra Driv IL med ett sekund. Siden man i Vinterkarusellen bruker alder 2019 i klasseinndelingen løp altså Emilie i K16-17 og ikke 15-16. Tidligere i år løp hun på 19:51 i samme løypa som også brukes til Stomperudkarusellen.

I kvinneklassen tror vi Dorte Foss fra Raufoss IL kom på 3. plass med litt over 20 minutter. Hun er ikke i de foreløpige resultatlistene, men ut fra bildene tror vi påstanden vår er riktig.

Kvinner 5 km (29 deltagere):
1 Emilie Lysaker Høgne K16-17 Aurskog-Høland FIK 19:10
2 Silje Christiansen K40-44 Driv IL 19:11
3 Tiril Ohr K14-15   20:24
4 Dorte Foss K50-54 Raufoss IL 20:45
5 Beate Holm K40-44 Rælingen 21:03

Silje Christiansen i felt med herreløpere etter en drøy kilometer. Hun så ut til å være på vei mot enda en seier i Vinterkarusellen, men denne gangen ble hun slått med ett sekund av unge Emilie Høgne som vi kan skimte med rødt pannebånd lenger bak i feltet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Alle resultater (v4)

Vinterkarusellen 2018-2019, løpsliste og informasjon
Neste løp: Lørdag 1. desember kl 14:30
Motbakkeløp 3 km Løvenstad
Lokal arrangør: Romerike Runners team

Mr Vinterkarusellen gjennom veldig mange år; Viktor Larsen, tok den korte turen hjemmefra på Lørenfallet for å se på løperne i Vinterkarusellens andre løp. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Se flere bilder i bildekarusellen på toppen.