Nydalsløpet arranangeres av Nydalens Skiklub og har start og mål fra Torget midt i det gamle industriområdet. Det tilbys to løyper: En 5 km med tidtakning og en 3 km, som er kalt "Opp av sofaen". Løpet har en klar mosjonsprofil, men har også klasser for de aktive som ønsker å løp fort. Løypene bukter seg langs Akerselva og har nordligste punkt ved den gamle Nydalsbakken nord for Nydalsdammen og søndre punkt ved Treschows gate.

Det var 541 løpere påmeldt til årets løp fordelt på aktiv, mosjon og opp av sofaen. Dagens raskeste var Runa Falch fra Sportsklubben Vidar med tiden 17:01 min og Håkon Jarvis Westergård  fra Varegg Fleridrett med tiden 15:12 min. Noe som etter hva Kondis.no kan se er nye løyperekorder. Westergård er landslagsløper i orienteirng og representerte i sommer Norge under VM i orientering på sprintditansen.

Nydalsløpet

Resultater

nl_start.jpgStarten er gått for pulje 1 og 2 på 5 km

Runa Falch raskeste kvinne på 5 km

Mariann Ulvestad startet i en tidlig pulje og ble nr. 2 totalt i kvinneklassen.

nl_damer3.jpgTettt duell mellom Siri Rostoft og Oda Scheele om 3. plassen. Her passering halvveis.

Oda Scheele har koblet grepet om 3. plassen, men tidtakersystemet hang ikke helt med og det ble delt 3. plass.

Landslagsløper i orientering, Håkon Jarvis Westergård, ble suveren vinner av herreklassen.

Dagens nest raskeste Even Brøndbo Dahl nest raskest gjennom Nydalen i kveld..