fra_Barden_2sjekkpkt_mot_Segla_første_sjekkpunkt (960x1280).jpg
Bildet viser mye hvordan terrenget er i trasèen. Lyng og sti. Ingen myr. Arrangørfoto


Sans Senja med Kjell Harald Horn i spissen skal arrangere både skyrace, triatlon, terrengsykkelritt, skimo (randonee), og nordlysløp i 2018. I tillegg vil skyrace også bli utvidet med en ultradistanse: Sans Senja Ultra. Disse to løpene arrangeres 23. juni (St Hans).

30 får testet nytt ultraløp
Ultraløpet - som er et prøvearrangement i år blir på 81 km - fra sør til nord på øya - med 4000 høydemeter i fantastisk natur. Avslutnigen følger den fantastsiek fjellruta til SkyRace, så dette er ikke noe for de som er høyderedde. Når dette skrives er det ikke helt avklart med tillatelse til å løpe gjennom Ånderdalen Nasjonalpark - som er en del av ultratraséen. 

- Gjør oppmerskom på at Sans Senja Ultra Flagstaff er veldig fasinert av filmen – The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young..... sier Kjell Harald Horn i Sans Senja. 

Arrangementets facebookside
De som ønsker å delta i ultraløpet må intill videre sende forespørsel på e-post til Kjell Harald Horn
Løypekart (lommekjent.no)

ultratrase.jpg


fra_Keipen_ser_Riven_og_Husøy_ute_i_fjorden (640x480).jpgBilde tatt fra Keipen, og man ser Riven og Husøy ute i fjorden.  Arrangørfoto

Sans Senja Skyrace
På løpets hjemmeside kan vi lese: Det blir 25 friske km med 2 800 spektakulære høydemetre i et åpent og lett terreng. Starten er i Fjordgård på Senja og målgangen er på Husøy. Løypen følger fjellrekken rundt fra Fjordgård til Husøy. Det tar deg over 7 fjell, med de kjente skifjellene Grytetippen og Keipen som de høyeste. Man vil følge stier og naturlige spor. Løpet er både for de som har lyst å gå/småløpe i fjellet, og de som ønsker å teste formen mot andre aktive fjelløpere. De raskeste i Aktiv-klassen vil bruke ca 3 timer. Mosjons-klassen beregnes til å bruke mellom 6 og 8 timer.

Vinneren _2017_Lars_Erik_Skjerheim_Bak_er_Morten_Harjo_Pettersen (1128x1280).jpg
Vinneren fra 2017 Lars Erik Skjerheim. Han skal forsvare tittelen i 2018. Bak han er Morten Harjo Pettersen. Arrangørfoto


Segla_sjekkpunkt1_Ser_over_til_mål_Husøy_og_Riven_sp7_Damen_er_Tuva_Pedersen (640x480).jpg
Tatt fra Segla (sjekkpunkt 1) Ser over til mål Husøy og Riven (sjekkpunkt 7). På bildet er Tuva Pedersen. Arrangørfoto
 

Løpet går på selveste St Hans og det vil ikke gå upåaktet. Vi løver bål og god stemning i målområdet.

Ellers registrerer vi at Sans Senja opererer med svært hyggelige påpmeldingspriser i forhold til enkelte sammenlignbare løp: Fra 350 kroner (mosjonsklassen) til 470 kroner (aktiv--klassen).

Se all info om løpet her: Sans Senja Skyrace
Facebook
Påmelding​
Løypekart (lommekjent.no)

skyracetrase.jpg

 

Arrangøren kan også friste med andre aktiviteter
f.eks.

Workshop med Inov-8 – de vil komme å ha demo på løpeutstyr, og Eirik Haugsnes vil bidra med sin realkompetanse.

Luftig Guiding. Har du sett 71 grader Nord eller sett et av de 16 000 bildene av Okshornan på Senja? Nå skal vi gjøre de tilgjengelig for fjellfolk. Hvis du synes de ser for brutal ut, så meld deg på tur til Breitinden eller Roalden. Begge er verdt å få med seg.  Se program for mer info

Pastaparty for deltagere, og medreisende dagen før løpet
 

Bilderesultat for sans senja triathlon
 

Sans Senja Triatlon
28.juli er det også klart for triatlon på Senja.

Arangøren skriver:
Ikke noe for deg sier du? Si ikke det
Vi legger opp til to løyper – en lang og en kort (spesielt egnet for nybegynnere.) De fleste synes svømmingen er et hinder – på begge distansene kan du svømme bryst. Nå har du virkelig sjansen å teste noe du egentlig ikke tørr. VI HJELPER DEG. Ta kontakt. Er du lokal så hiv deg med på Triatlongruppas svømming i Finnsnes svømmehall på fredager kl 17.00-18.00.

Arrangementene på Facebook