Det var den allsidige hobbymosjonisten Gunnar Berg fra Strand kajakklubb som stakk av med seieren i testløpet av det som sommeren 2019 skal bli det første offisielle løpet i Kragerø kajakkløp. I kvinneklassen var det Kristin Gunstensen som vant. Selve hovedløpet skal gå av stabelen den 6. juli 2019, men arrangørene håper å få gjennomført et nytt treningsløp i løpet av våren 2019.

Sterk løyperekord
Med den sterke tiden 48,49 satte Gunnar Berg fra Strand Kajakklubb standarden i den 9 km lange løypa i den indre skjærgården av Kragerø.

Selv var Gunnar Berg fornøyd med sitt eget løp.
– Jeg er godt fornøyd med egen prestasjon. Jeg har padlet kajakk i 30 år og deltar i noen mosjonsløp i løpet av året. Dette ble en god gjennomkjøring for min egen del.

Gunnar Berg har stor tro på Kragerø kajakkløp som et fremtidig arrangement:
– Jeg er helt sikker på at Kragerø kajakkløp vil lykkes i årene som kommer. Kragerø har alle de fasilitetene som skal til for å lage en fin ramme rundt et slikt kajakkløp, spesielt med den flotte skjærgården som er her.  

Fornøyd arrangør
Arrangøren, ved initiativtaker Jan Holte, var også godt fornøyd med gjennomføringen av testløpet.
– Vi fikk testet arrangementet før det hele braker løs neste sommer. Dette testløpet gir oss verdifull erfaring som vi kan ta med oss videre til selve hovedløpet neste år. I tillegg fikk vi satt standarden for løpet med to solide løyperekorder. Spesielt ble jeg imponert over Gunnar Berg som padlet på en såpass sterk tid som 48,49 i den 9 km lange løypa. Jeg er også imponert over den lokale vinneren av dameklassen Kristin Gunstensen. Hun vant på den sterke tiden 1,06,21. Noe som følgelig også gav løyperekord blant damene, sa Holte. 

Les forhåndsomtale av arrangementet

Resultater
Herrer:
Gunnar Berg, 48,49
Lars Petter Ernø, 1,02,50
Jan Holte, 1,05,03
Frode Halvorsen, 1,05,09
Olav Meen, 1, 10,46

Damer:
Kristin Gunstensen, 1,06,21
Trine Halvorsen, 1,08,11
Jorunn Nygaard, 1, 14,40
Signe Liv Palmstrøm, 1,14,48

alle-deltagerne.jpg
Alle deltagerne samlet etter gjennomført løp. (Foto: arrangøren)