Dagens klokkereimer er tilpasset en tid da klokker kun skulle vise tiden og man derfor bare noen sporadiske ganger i løpet av døgnet hadde behov for å se på klokka.

I dag har løpere, syklister og andre aktive brukere av trenings- og smartklokker behov for å sjekke klokka til stadighet under aktivitet og kan dermed oppleve at den tradisjonelle plasseringen av klokka er noe upraktisk. Man må løfte armen fram og foran kroppen og vri på håndleddet for å på den. 

Tanken bak SHIFT er at klokka er innenfor synsfeltet og dermed letter kan leses av. Nå har ikke Kondis testet produktet, men spesielt kan en slik forenklet avlesning fortone seg gunstig i konkurranser, intervalløkter, hardøkter og andre situasjoner der man er avhengig av kontinuerlig info fra klokka, men samtidig bør bruke minst mulig tid og energi på å lese av hva klokka viser og heller konsentrere seg om aktiviteten man holder på med. 

SHIFT passer til en rekke av dagens trenings- og smartklokker på markedet (se oversikt) og kan også lett tilpasses både venstre og høyre hånd. 

Det er det norsk-amerikanske firmaet EdgeGear AS (med Andrew Green og James Gilmore i spissen) som står bak den utradisjonelle og annerledes klokkereima SHIFT. Prosjektet ble i dag lansert på Kickstarter og det forventes levering i februar neste år. 

EdgeGear-Improved-Viewing-Angle.jpg
EdgeGear_Compatible-with-many-watches.jpgKlokkereima SHIFT kan brukes sammen med en rekke ulike modeller av trenings- og smartklokker. 

EdgeGear-Mtn-Bike-Pink.jpgMed SHIFT kommer klokka lett tilgjengleig innenfor synsfeltet under akktiviteter som sykling og løping. 

EdgeGear-running-front.jpg