Egersund halvmaraton og 10 km fikk rekordpåmelding og rekorddeltagelse i arrangørklubbens 100 års jubileum. 156 løpere fullførte enten halvmaraton eller 10 km i fint løpevær. Det var nesten ingen vind og de få dråpene med regn som kom var helt i slutten av løpet.

Løypa som brukes på Egersund halvmaraton og mila pleier å være rask selv om løperne må gjennom noen bakker opp mot vending halveis. Ingen krappe svinger og lettløpt siste halvdel gjør at det oftes løpes på gode tider. Utfordringen med løypa som går langs riksveien er trafikken. Patruljerende følgebiler og politiet tilstedeværelse gjør at denne problematikken gjøres så liten som mulig.

Thomas Asgautsen fra Spirit friidrett forsetter sine gode resultater fra 2018. Han hadde få problemer med å vinne den kontrollmålte 10 km med god margin foran Alexander Skurve fra GTI. I kvinneklassen gjør Vienna Dahle et nytt sterkt løp og vinner med solid margin foran Sara Aarseth. Vienna har kun fire herreløpere foran seg i mål.

På halvmaratondistansen blir det desto mer spennende i kvinneklassen og herreklassen. Klubbkameratene Simen Bergseth og Marius Skeide Ruth kjemper i tet hele løpet. Simen vinner etter en god spurt etter at Marius har dratt mesteparten av løpet. I kvinneklassen blir det et internt oppgjør mellom Ann K Mosbron og Anne J Hodne fra Spirit friidrett. Til slutt vinner Ann K Mosbron med fire små sekunder på Anne Jorunn.

RESULTATER

Spirit friidrett sin reportasje.

Egersund halvmaraton facebook side med mange bilder.

Alle foto: Kjetil Torgersen.

vienna_IMG_7856.jpg
Vienna Dahle og Erik Dalva Skaale hadde følge storer deler av 10km.

togood_IMG_7868.jpg
Rune  Boge og Christina Togood har løpt 7,5km og nærmer seg mål på mila.

asbjorn_IMG_7788.jpg
Åsbjørn Ueland(174) leder ann på en gruppe på halvmaraton.

gti_damer_IMG_7823.jpg
Anne Tove Puntervold(64) og Silje Østhus fra GTI.

guppira_IMG_7826.jpg
Guppi Ra fra Spirit Stavanger.

oleIMG_7863.jpg
Ole Henrik Kråkenes fra GTI.

holmen_IMG_7876.jpg
Simen Emil Holmen og Jørn Holmen fra Gjesdal IL.

bjorg_risa_IMG_7799.jpg
Bjørg Risa fra Undheim IL.

ungdomm_IMG_7814.jpg
Ole Einar Skadberg, Emma Eik Høien og Sondre Liland.

evyIMG_7834.jpg
Hege Egeland Jonsson og Evy Ege Håland holder humøret opp på halvmaraton.