IL i BUL og IK Tjalve arrangerte friidrettsstevne på Bislett i dag der 3000 meter for kvinner og menn sto på programmet. Deltagelsen var størst og sterkest i herreklassen, men med en fin fight også i kvinneklassen. Neste søndag er det nytt stevne med blant annet 800 meter på programmet. Dagens stevne ble sendt live på Tjalve's facebookside.

Ultraløper vant foran to 15-åringer

Det ble seier til ultraløper Sylvia Nordskar på ettermiddagens friidrettsstevne på Bislett. I et løp der hun kontrollerte løpet hele veien og tilsynelatende uanstrengt løp inn til ny pers på 9:58,44.  26-åringen (27 om 12 dager) hadde fra før en pers på 10:12, men de siste årene er det jo først og fremst som terrengultraløper den tidligere skiløperen har markert seg. I for ble hun norgesmester på terrengultra.

Se også: (K+) Sylvia Nordskar bruker jobben som restitusjon

I NFIFs statistikker fant vi bare ett resultat på Sylvia Nordskar, det var 6. plassen i NM 10 000 meter i 2018 på 36:36,35. I dagens løp var hun tidlig i tet og ble der hele veien. Halvveis var det fire jenter i en tetgruppe, der Delphine Piorot fra IL i BUL måtte slippe først, mens 15-åringene Leona Andersen Vedvik og Maiken Homlung Prøitz lå rett bak Nordskar.

Med to runder igjen var det bare Tønsbergløperen som hang på, men hun jobbet hardt og slang med hodet - likevel uten å miste helt kontakten med Nordskar som løp lett i tet. I mål var avstanden bare to sekunder.

De raskeste i kvinneklassen:

1   Sylvia NORDSKAR OSI friidrett 09:58,44
2   Leona Andersen VEDVIK Tønsberg friidrett 10:00,33
3   Maiken Homlung PRØITZ Sarpsborg IL 10:16,74

Alle resultater kvinner (9 deltagere)

Sylvia Nordskar vant 3000-meteren på Bislett, men vi er mer vant med å se henne som vinner på betydelig lenger løp og annet underlag. Her fra det 115 km lange XREID Jotunheimen i 2018. (Foto: Bård Barberg/XREID)

Simen Haugen klart sterkest av herrene

Det var gode løpsforhold, et sterkt felt og en god hare på Bislett da det femte og sterkeste heatet startet på 3000-meteren. Dermed ble det mange personlige rekorder, blant annet på de tre første (gitt at NFIFs statistikk er oppdatert.

De fleste hang godt med i starten, med Ull/Kisa's Fredrik Sandvik som hare i nesten 2000 meter. Når det var to runder igjen var det fire mann i tetgruppa, med Erik Udø Pedersen foran Simen Halle, Magnus Tuv Myhre og Jonatan Andersen Vedvik. På den nest siste runden dro Tuv Myhre til med en fartsøkning som bare Halle klarte å svare på.

Da det ringte for siste runde gikk Halle opp i teten og viste seg som den klart sterkeste på slutten. Det var et solid gjennomført løp til ny pers på 8:06,91 som er tre sekunder raskere enn han løp som 19-åring i 2018.

Magnus Tuv Myhre, som perset på 5000 meter i mai (14:22,62) kunne bokføre et nytt sterkt løp og forbedring av persen til 8:09,87. Bakfra kom Erik Lomås (27) sterkt på de to siste rundene, passerte flere løpere og kom inn på flotte 8:11,03.