Ingvild_Flugstad_Oestberg.jpg
Ingvild Flugstad Østberg foran Ragnhild Haga og Martine Ek Hagen tidlig i løpet. (Arrangørfoto) 

Begge årets vinnere satte også nye løyperekorder med respektive 1.19.45 og 1.30.19. Det er en forbedring av Lars Berger og Elin Nilsen sine bestenoteringer fra 2005 på henholdsvis 19 sekunder og 1.07 minutt. 

Vinden gav de drøye 10.900 deltakerne (11 800 påmeldte) god hjelp fra Finse og Haugastøl i år. Selv om det var en kald vind løperne hadde i ryggen, ble det en flott tur på det skarpe føret mens sola skinte om kapp med deltakerne i sesongens definitive avslutningsfest.

Trim_utfor.jpg
Tett i tett i trimklassen i nedkjøringene retning Ustaoset. Totalt startet rett i overkant av 10 000 trimmere fra Finse eller Ustaoset i tillegg til drøye 900 i konkurranseklassene fra Finse. (Arrangørfoto)

Ingvild Flugstad Østberg vant kvinneklassen for første gang og strålte for seier, fanastiske løyper, fenomenale ski og super stemning. Marit Bjørgen og Krista Parmakoski, som begge gikk hardt ut fra start, tok en relativt klar hhv. andre- og tredjeplass. 

Martin Johnsrud Sundby som også vant rennet i 2013 var fornøyd med farten han greide å holde underveis i solløpet og gikk inn til en sikker seier. Fjorårsvinner Toni Livers tok andreplassen 1.28 bak Røa-ekspressen, mens Sjur Røethe knep tredjeplassen etter hard kamp med Henrik L'abée Lund.

Skarverennet på 37 km går langs foten av Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset og arrangeres av Geilo IL. Årets renn var det 43. i rekken. Rennet markerer hvert år et verdig punktum for skisesongen både for eliteløpere og mosjonister. 

Skarverennets nettsider
Skarverennet på Facebook
ALLE RESULTATER

Toni_Livers.jpg
Toni Livers vant de to foregående utgavene av Skarverennet, og årets toer forbedret sin bestetid i rennet med nesten to minutter. (Arrangørfoto)

Ingvild_Flugstad_Oestberg_og_Marit_Bjoergen.jpg
 Marit Bjørgen gratulerte sin landslagsvenninne med en vel unt seier. (Arrangørfoto)

Pallen_menn.jpg
Seierspallen for menn ble besatt i rangert rekkefølge av Martin Johnsrud Sundby, Toni Livers og Sjur Røthe. (Arrangørfoto)
 

TOPP 20 KVINNER (224 deltakere):
Topp_20_kvinner.png

TOPP 20 MENN (678 deltakere): 
Topp_20_menn.png

Skarverennvinnere.png