En prosjektgruppe bestående av skiforbundet, skiskytterforbundet og lokale idrettslag har sett på hvordan Bergen kan få et betydelig løft som et sted for skisport. De har laget planen «123 Ski i Bergen».

Det er Bergensavisen (BA) som melder om dette. De har snakket med prosjektleder Birger Rye som mener at det finnes gode muligheter for å gå på ski i Bergen, men det trengs en satsing på anlegg for å få det til. I dag er skisporten i Bergen i knestående ifølge Rye, med få anlegg, ustabile snøforhold og dårlig rekruttering.

Det prosjektgruppen ser for seg er både å oppgradere eksisterende anlegg, slik som Totland/Frotveit, Fløyen og Gullbotn, men også å bygge nye anlegg for rulleski og med snøkanoner. På denne måten kan skiløperne i Bergen bli mindre prisgitt vær og vind enn de er i dag.

Planen er overlevert Bergen Kommune ved idrettsbyråd Endre Tvinnereim (Ap). Han mener at planen er svært spennende og ambisiøs, og vil vurdere tiltakene når idrettsplanen skal rulleres i 2021:

– Det å kunne utnytte vinterdagene på best mulig måte er god folkehelse, sier idrettsbyråden.

Frotveit_Lysløype_1280.jpgFrotveit Lysløype i Bergen, på en dag der vinteren og løypemaskinen har skapt ideelle forhold for skigåing. (Foto: Arne Dag Myking)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957