Men regn og vind stoppet ikke deltakerne fra å møte på Verdens Ende søndag. Med 131 deltakere på 5 og 10 km, pluss 25 tøffe små løpere i barneløpet, var det en fin gjeng som hadde samlet seg på sydspissen av naturskjønne Tjøme.

10 km

Spesielt 10 km-løypa ble en særdeles tøff opplevelse. Løypa er generelt småkupert hele veien, ca 40 prosent går på grusvei og sti, og i tillegg måtte løperne forsere en åpen gresslette på 3-400 meter - med vann til over anklene!

Dermed var det en svært imponerende vinnertid i herreklassen der Øystein Anmarkrud løp på 35.45. Anmarkrud representerer arrangørklubben Tjøme Løpeklubb og Greveskogen VGS. Han fikk imidlertid tøff kamp av Daniel Støen. De to lå sammen i tet helt frem til toppen av den beryktede Toråsbakken, der Anmarkrud klarte å opparbeide seg et lite forsprang. Derifra og inn økte forspranget gradvis, og i mål ble differansen ca halvminuttet (36.18 på Støen). På tredjeplass fulgte Stian Teigen som også løp sterkt. Han kom i mål kun 13 sekunder bak Støen, på 36.31.

Øystein Anmarkrud vant 10 km.

Kvinneklassen ble vunnet av Susanne Solberg Nilssen, BUL, på 44.11. Hun hadde god margin ned til de to neste på lista, Tine Gulbrandsen, Volvat, og Nina Dybwad, EGT. Susanne har dermed vunnet Skjærgårdsløpet de to siste årene. I fjor løp hun på 44.08, men med dagens forhold kan man trygt si at årets prestasjon var enda vassere enn i fjor.

Susanne Solberg Nilssen med ny seier i Skjærgårdsløpet.

5 km

På 5 km ble det satt en sterk ny løyperekord i herreklassen da Runar Sæther, Rye Sportsklubb, vant på gode 16.44. Han vant klart, men også løperen som kom på andre plass imponerte. 15 år gamle Joakim Skadal (blir 16 i år) løp på 18.02 og forbedret med det sin egen tid fra i fjor med over 30 sekunder - under mye tyngre forhold.  På tredje og fjerde plass fulgte Andreas Sørsdal og Morten Krona Haflan i en tett duell, på hhv 18.38 og 18.39.

Runar Sæther i godt humør rett før han løper inn til seier.

Maren Elise Bonsaksen fra Tjøme Løpeklubb vant kvinneklassen på 22.05, mens 2.plassen gikk til Julie Marie Sørgård fra Rye Sportsklubb på 24.06. Deretter ble det jevnt om plassene. Mellom Maryam Sadat-Kihle og venninnene Nora Øyen og Jennie Hem Gjerde, skilte det kun 3 sekunder.

Maren Bonsaksen vant kvinneklassen.

ALLE RESULTATER

Flere bilder
Alle foto: Stine Skog Hansen

Start 10 km.

Start 5 km.

Daniel Støen holdt lenge følge med Anmarkrud, men måtte gi tapt til slutt.

Joakim Skadal med 2.plass på 5 km.

Nora Øyen og Jennie Hem Gjerde løp godt på 5 km og tok 4. og 5.plass. Det var i praksis dødt løp, men Nora krysset målstreken noen cm foran Jennie.

Håkon Myhre løp en god 10 km i en tøff løype - 51.24.