Thomas Roth lå fint plassert på tredjeplass underveis med halvveispassering på 52,94. Idet feltet nærma seg 600 m, gav Roth ei lita luke til de to foran, og gjennom den siste svingen slapp han litt for mange løpere forbi. Det var likevel krefter igjen i romerikingen, og da han kom seg ut av boksen ca. 70 m fra mål, avanserte han på nytt, og med en skikkelig sluttspurt var han bare 3 hundredeler fra den femteplassen som ville holdt til finaledeltakelse. Tida til Roth ble 1.46,60.

- Jeg er mer skuffa over at finaleplassen glapp enn glad for at jeg fikk til nok et raskt og bra løp. Å være stabil på 1.46-tallet er ikke en skikkelig godbit lenger. Finaleplass ville vært en virkelig godbit, meddelte Roth da vi møtte han i mikssonen.

- Det smaker også litt vondere når jeg ryker ut på taktikk enn om det var fordi de andre var raskere løpere enn meg. Nå ble jeg på en måte slått ut av meg sjøl, fordi jeg ikke gjorde optimale valg underveis. Jeg burde vært tøffere og løpt fortere inn mot og gjennom siste sving, men der og da valgte jeg å slakke av litt for å ha krefter igjen til en spurt. Det gjorde at jeg ble stengt inne, og da jeg kunne slippe løs spurten, var det for seint. Hadde jeg starta spurten tidligere, er jeg sikker på at jeg ville vært i finalen, sa en heller sjølkritisk løper på en distanse der avgjørende taktiske valg må tas i løpet av små tideler.

Det finalefeltet Thomas Roth må nøye seg med å se fra sidelinja, vil bestå av åtte løpere som alle på en toppdag kan være med å kjempe om medalje. Andreas Kramer som vant det første heatet på 1.46,14, virka veldig sterk. Det samme gjorde Adam Kszczot som vant det andre på 1.46,14. For britene var det en temmelig svart semifinale da alle deres tre løpere ble slått ut.

Noen punkt

1: Stabil og klar for nye steg

Thomas Roth har hatt en sterk sesong, og sjøl om finaleplass glapp med omtrent minst mulig margin, så kan han glede seg over å ha blitt en veldig stabil 1.46-løper. Det er et utrolig bra utgangspunkt for å utvikle seg videre. I et perfekt felt på en god dag, kan han forbedre persen på 1.45,75 en hel del. Bare det at han blir så skuffa over å ikke klare finaleplass, forteller mye om hvor han ligger lista og hvor han har tenkt seg videre.

2: Nordisk medalje i finalen?
Andreas Kramer brukte samme taktikk i semifinalen som i forsøket. Han styrte løpet fra tet og slapp aldri noen forbi seg. Om det er måten å gjøre det på mot enda sterkere motstand i finalen, er ikke sikkert, men ganske sikkert er det at svensken med norsk mor blir en faktor når medaljene skal deles ut. Det kan også danske Andreas Bube bli. Han har en egen evne til å finne posisjoner og la seg bli dratt fram til gode tider og plasseringer.

3: Nok et Kszczot​-gull?
Men den største favoritten er nok likevel polske Adam Kszczot. Han har to EM-gull på distansen utendørs og tre innendørs. Han er ekspert på å vinne løp som går halvfort, og blir det et 1.45-.1.46-løp, så blir det vanskelig for de andre ikke å slippe forbi polakken mot slutten. Men det vil også være en sterk franskmann i feltet, Pierre-Amborise Boss. Han slo Kszczot og alle andre da han ble verdensmester i London i august i fjor.

800-menn-heat2-400mn_50D3620.jpgThomas Roth godt framme i feltet etter 400 m. (Foto: Bjørn Johannessen)

800-menn-heat2-maalgang_50D3699.jpgThomas Roth kaster seg inn til 6. plass i sitt heat på tiden 1.46,60. Det skulle vise seg å være kun 3 hundredeler for seint til å få en finaleplass. (Foto: Bjørn Johannessen)

8 619 Spain ANDÚJAR D 1:48.10

800-menn-heat1-maalgang_50D3453.jpgMålgang på heat 1. Andreas Kramer vinner foran Andreas Bube. (Foto: Bjørn Johannessen)

Kramer og Bube gratulerer hverandre med finaleplass. (Foto: Bjørn Johannessen)

Men Thomas Roth må nøye seg med å se finalen fra tilskuerplass. (Foto: Bjørn Johannessen)