Det ble etter hvert ganske varmt under årets Hannover Marathon, og det var nok delvis årsaken til Kunyagas kollaps og at tidene for mange ble litt dårligere enn forventa.

Are Birkeli hadde i fjor 2.38.30 som årsbeste på maraton og var nummer tre i klasse 45-49 år på den norske årsstatistikken. Nå løp han på 2.47.05, og det var så fort at det gav mannen fra Hadeland både klasseseier og en 14. plass totalt i løpet.

- På forhånd hadde jeg tro på og håp om sub 2.40 etter å ha fått trent mye og bra i vinter - sjøl om jeg aldri har løpt fort i vårmaratonløp tidligere, forteller Are Birkeli til Kondis.

- Hvordan opplevde du løpet og forholda?

- At jeg vant klassen, kan vel tyde på at det var i overkant varmt for flere. Jeg opplevde ellers løpet som ok frem til ca. 15 km. Så ble det tungt derfra og inn, og det er jo litt for tidlig. Men selv om det ble en slitemaraton, klarte jeg å se hvor utrolig fin løypa var, med lange fine strekk og god stemning flere steder langs løypa ettersom det var stafettstart rett bak oss, forteller Birkeli og legger til at det nå blir fokus på å få gode asfaltbein til Berlin Marathon.

Seieren i Hannover gikk til etiopiske Seboka Negussa Erre som løp på 2.09.44. Så fulgte han som kollapsa og ytterligere to kenyanere. Henryk Szost fra Polen, som har så god pers som 2.07.39, måtte nå nøye seg med 2.13.37 og femteplass.

Kvinneklassen ble vunnet av Agnes Kiprop fra Kenya på 2.32.35. Her var nivået ganske glissent, og seiersmarginen til Kiprop var på over 23 minutter. Beste tysker, Aida Stahlhut, løp på 3.03.13 og kom på tredjeplass. Noe av grunnen til det tynne elitefeltet var at flere etiopiske løpere ikke rakk starten på grunn av visaproblemer.

Fem norske menn og ingen kvinner løp maratondistansen. I tillegg var det halvmaratonløp med innlagt tysk mesterskap, 10 km, rulleskøyteløp, stafett og gådistanser. 5645 menn og 2855 kvinner fullførte maratonløpet, mens arrangøren oppgir at det i alt var med 25 714 deltakere i arrangementet.

Are_Birkeli_foto_privat.jpgAre Birkli kunne glede seg over både fullført løp og klasseseier i sola i Hannover. (Foto: privat)

Agnes Kiprop tok en suveren seier i kvinneklassen. (Foto: arrangøren)