For Kondis.no i Grefsenkollen, Samuel Hafsahl

Regn, gjørmehav, kulde og tåke er ikke det mest ønskelige været for et vanlig løpsarrangement, men for Tough Viking danner det bare den perfekte stemningen, og legger alt til rette for en tøff økt. 5 km, 25 hinder, opp og ned en slalåmbakke. Noen har kanskje tenkt seg litt barskere enn de egentlig er og står under teltet og fryser i t-skjorte og shorts, men for all del, her er det mange vikinger; tøffere gjeng skal man lete lenge etter.

I røff up-beat musikk fra store anlegg gjøres det klart til start, nederst i utforbakken. «Are you ready!!» Roper speakeren ut over viking-eliten og får et rungende svar tilbake; disse folka er klare!

Første hinder er kamo, der man skal krabbe seg fram under et kamuflasjenett som er spent 20cm over bakken. Neste er gjørmehinderet, så følger det slag i slag. Løping og hinder, opp og ned. Klatrevegger og multi monkey bars. Får du ikke til hinderet, er det mulig å ta strafferunder isteden, du mister en del tid mot å gjennomføre hinderet, men du kommer i alle fall videre.

«Han klatra rett opp med bare hendene!», sier en av de mange frivillige, ganske vantro, når en fra eliten klatrer rett opp en lang taustige. De fleste andre må hjelpe til med beina. Noen sekunder tar det hinderet, mens for andre tar det flere minutter. Så hopper han ned og forsvinner videre innover i tåken.

Klarer du ikke å fullføre hinderet, må du begynne på nytt, eller velge strafferundene. For eliten er det strengt, men for mosjonist-vikingen er det lov å hjelpe hverandre litt.

På vei opp til konkurransen ble T-banen forsinket, for den tok feil spor nede i sentrum. Vi misset akkurat bussen fra Storo opp til Grefsenkollen. En av de som venter på neste buss, forteller at han egentlig bruker å løpe i eliteklassen, men nå har han brukket fingeren, så han nøyer seg med 2. heat! Noen er visst litt barskere enn andre.

Har du forsøkt å løfte en 80kg sandball opp på en tønne? For å komme deg videre i løpet må du gjøre det her. 50 kg for damene. Noen har nok øvd seg på forhånd, og har den rette teknikken. Hun ene løfter den like gjerne opp to ganger, for venninnen vil forevige det på mobilen. For andre virker sandballen helt urokkelig.

Uti vannet skal vi også en tur, men kliss våte er alle fra før, så en ekstra dukkert under noen trebukker gjør ikke så mye fra eller til. Bulgarian bags, plates, jeep tanks. Hindrene er designet av spesialister fra marinen og konstruert for å gi deltagerne maksimal, allsidig utfordring. Det siste hinderet før mål er «Rampage by Björn Borg», en stor vegg, der man skal løpe opp og få tak i jernrøret lengst opp, komme seg opp på toppen og så i mål.

I målområdet er det gjørmete, og noen deltagere smører litt ekstra gjørme i ansiktet og spenner musklene for å ta de siste tøffe bildene. Andre er vel bare glade for at de overlevde.
 

_DSC1268-2.jpg
Beste norske herre ble Jørgen Otto Tresselt på 3. plass
 

Resultater topp 6 herrer

Plass Fornavn Etternavn Land Klubb Tid
1 Tobias Jäger SWE THE OCR GYM 31:35.0
2 Martin Stjernlöf SWE EFI OCR TEAM 31:53.0
3 Jørgen Otto Tresselt NOR Team OCR Norway 31:56.0
4 Mathias Stjernlöf SWE EFI OCR TEAM 32:01.0
5 Philip Thudén SWE   33:55.0
6 Jimmy Kjell SWE Team Kroppslabbet 34:49.0

 

 

_DSC1294.jpg
Beste norske kvinne ble Anette Jokstad på 2. plass

Resultater topp 6 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Land Klubb Tid
1 Malin Dahlbäck SWE EFI OCR TEAM 40:40.0
2 Anette Jokstad NOR Team OCR Norway 41:20.0
3 Maria Johansson SWE   42:33.0
4 Camilla Slåtsveen NOR Team OCR Norway 43:34.0
5 Madeleine Paldan SWE EFI OCR TEAM 44:30.0
6 Adna Tahirovic NOR Team OCR Norway 46:29.0

 

 

_DSC1377.jpg
Malin Dahlbäck vant kvinneklassen


Flere bilder

 

Alle resultater