I skrivende stund (fredag morgen) er 140 påmeldt årets utgave av Fredrikstadmarka Rundt. 
– Påmeldingen til årets løp er bra og på samme nivå som i fjor. Med varmt og fint høstvær kan vi håpe på å slå fjorårets antall på 206 fullførende løpere, uttaler arrangør Fredrikstad IF. 
Se startliste HER. 

Arrangementets nettside

Kondis-reportasje fra fjorårets utgave av Fredrikstadmarka Rundt


Det meldes om en fin høstdag i Fredrikstad til søndag

vaermelding.jpg

Arrangør Fredrikstad IF skriver følgende på sin nettside: 

Søndag 14. oktober er det klart for den 45. utgaven av skogsløpet  Fredrikstadmarka rundt. Vi nærmer oss et stort jubileum for dette løpet , og det er ingen overdrivelse å påstå at Fredrikstadmarka rundt er en klassiker! Det 20 km lange løpet i Fredrikstadmarka har alltid vært populært blant de som er glad i å løpe i terrenget, og deltagerantallet har holdt seg godt oppe de senere årene, etter en litt nedadgående trend på 1990-tallet.  Men vi har plass til enda flere, og vi ser av påmeldingen at mange nye deltagere i år har latt seg lokke ut på de flotte stiene og veiene i marka vår. Det er gledelig!

Løypa er rask til skogsløp å være, men har noen drøye stigninger omtrent halvveis i runden. Noen av stipartiene kan også oppleves som teknisk krevende hvis du er mest komfortabel med asfaltunderlag.  Det er smart å bruke sko som sitter bra på steiner og røtter, men de røffeste terrengskoa trenger du neppe. Omtrent halve distansen går på gruset sti/vei, resten går på stier og svaberg. Men det er jo høst, så du må tåle å bli våt på beina. 

Løpet starter som vanlig ved FIF-huset, gjør ei sløyfe i lysløypa ned mot Stjernehallen, før vi svinger nordover langs 2. dam i Bjørndalen, og inn i lysløypa igjen ved Skytterhuset. Derfra følger vi lysløypa på lettløpt grusunderlag fram til passering 3 km. Her kommer vi inn på trasèen til karuselløpet Borredalen rundt. Ved ca 3,5 km er det en markant stigning, og underlaget blir mer teknisk krevende med røtter og flåfjell. Før passering 6 km får vi en kort strekning med skogsbilvei, hvor vi også finner første drikkestasjon (Hatteveien, like ved Rekustad skole). Så svinger løypa igjen ut i terrenget, og vi følger myke, fine stier fram til andre drikkestasjon. Dette er rett før passering 10 km ved Rostadneset. Da er vi på løypas laveste punkt, og her starter det eneste virkelig tunge partiet. Fram til 11,5 km stiger det jevnt og trutt, og det kan være smart å ikke presse alt for hardt i kneikene her. For på toppen venter et teknisk krevende parti langs åsen sydover mot Skihytta. Ved Skihytta ligger løpets tredje (og siste) drikkestasjon. Derfra og inn til mål ved FIF-huset er det 6 km, og hele denne strekningen går i lysløypa på lettløpt grusunderlag. Det er mye tid å hente her hvis beina er friske!

Løypa er godt merket, men følg med, så dere ikke løper feil i noen av løypekryssene i løpets siste del. 

Hvis noen føler at de virkelig har dagen, skal vi minne om løyperekordene:  De innehas av Mats Haldin og Jorunn Rekkedal. Mats løp på 1.07.08 i 2002, mens Jorunns rekordtid på 1.16.17 ble oppnådd så langt tilbake som i 1994. Tidene er knallsterke, og ingen har vært i nærheten de siste årene. Kanskje på tide å gjøre noe med det – utfordringen er herved gitt.

Uansett tempo og ambisjoner:  Vi ønsker gamle og nye markatravere velkommen til årets løp!

50D5802-start.jpg
Det var i fjor 206 fullførende deltakere i den 20 km lange løypa i Fredrikstadmarka Rundt. (Foto: Bjørn Johannessen)