Stockholm Ultra er et løp i en rundløype. Løypa er variert med asfalt, sti og grus. Hver runde er på ca. 8 kilometer med en kortere førsterunde for å utjevne. Arrangøren beskriver løypa som flat og lettløpt. Det ligger en youtubevideo ute av løypa på arrangørens hjemmeside. Det ser ut som løypa noen steder kan være smal, men vi får tro det blir god spredning i feltet.

Distansene 50 kilometer og 100 kilometer står på programmet.

Dette løpet er også svensk mesterskap på 100 km. Blant andre Anders Szalkai kjemper om denne tittelen. Blant kvinnene merker vi oss Kajsa Berg og Petra Skiöld.

Blant nordmennene er det en god blanding av erfarne og debutanter. Cirka 20 norske løpere er påmeldt. John Henry Strupstad og Gjermund Sørstad er påmeldt 100 km og vil sannsynligvis hevde seg i toppen. Strupstad imponerer stadig, nå sist i Rallarvegsløpet, og det skulle ikke forundre oss om han satser på en tid under 7 timer.

Det er påmeldt hele 735 løpere fra 35 land (6 verdensdeler). Det er mulig å etteranmelde seg ved startnummerutdelingen på lørdag ved Löplabbet i Kungsgatan, Stockholm  på lørdag.

ultrahuvud.jpg

 

Dette blir en løpefest av de sjeldne. Det blir live resultatservice og web-tv på hjemmesiden til løpet.

Løpets hjemmeside