Lovord i fleng om NM-løypa i Sørum

Sørum Idrettslag får gode skussmål om løypetraséene de tilbyr deltakerne i NM i terrengsykling maraton lørdag 17. august.

Etter to prøvesyklinger av løypene i løpet av de siste ukene, med god oppslutning, har NM-arrangørene fått bare positive tilbakemeldinger.

– Reaksjonene har vært preget av unison tilfredshet, bare smil og glede, noe vi selvsagt setter stor pris på og blir inspirert av. Det er tydelig at endringene vi har gjort i løypa siden norgescupfinalene i fjor og i forfjor faller i smak hos rytterne, sier en fornøyd Hans Flaen, assisterende løypesjef og ansvarlig for prøvekjøringen.

75 prosent terreng
Den viktigste endringen som er gjort, er at en kjedelig startrunde på ni kilometer er erstattet av nye stipartier i åsene nord for Lørenfallet. Den meget varierte NM-løypa har en langt større andel av terreng i forhold til grus og asfalt enn terrengsyklistene er vant til. Om lag 75 prosent av den går på stier, jordveier og i ei gresskledd lysløype.
– Særlig var prøvekjørerne overrasket over at det er så mye ”flytsti”, sier Flaen, som betegner løypa som teknisk ikke altfor krevende, men likevel utfordrende på grunn av mye tempovekslinger. 
– Løypa holder høyt nivå, er tøff og vil skille godt. Her er det ikke mye hvile å få, konstaterer løypebasen.

”For ei løype!”
Rosen og lovordene har også kommet til uttrykk på diskusjonsforumet på terrengsykkel.no. En velkjent, lokal kapasitet, Ole Christian Fagerli fra Kjeller, skrev for eksempel dette etter å ha testet NM-løypa onsdag i forrige uke:
”For ei løype! Veldig lite vei og grus. Stort sett fine stier og skiløyper. Skikkelig morsom løype som kan sykles av de fleste. Må være en av løypene her hjemme med størst prosentandel sti.”
Fagerli, som representerer Romeriksåsen SK, skal delta i en av masterklassene, som sykler 63 kilometer. Med andre ord to runder i ei sløyfe på drøyt tre mil, den samme som benyttes i det årlige Stomperudrittet, som NM i år setter en spiss på.

Mangfoldig sykkelfest
Kvinner elite sykler samme distanse, mens menn elite skal ut i tre runder med en samlet distanse på 91 kilometer – som seg hør og bør når det inviteres til NM i Stomperudbygda.
Herrene vil følgelig passere to ganger inne på start- og målområdet på Sørum skole før målgang.
Med andre ord et publikumsvennlig opplegg på det som er ment å bli en stor og mangfoldig sykkelfest med et bredt tilbud for aktive og mosjonister i alle aldre. Arrangøren kan by på ikke mindre enn ni løypevarianter, fra 400 meter for de aller yngste til de nevnte tremilssløyfene.
– Løypene er i fin forfatning. Nå gjenstår finpussen, med merking, noen små utbredringer her og der samt den siste gressklippingen inn mot rittdagen, sier Hans Flaen.

Innbydelse og påmelding Stomperudrittet
Facebook