Kondis2005_350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen av Kondis nr. 5 her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer og mye annet.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 5 her!


I intervjuet er det Andreas Grøgaard og Sindre Buraas som stilller Marius Vedvik de kritiske spørsmålene, men Marius Vedvik vet hva han holder på med, og sjøl om han er åpen for innspill, har han en bevisst og gjennomtenkt holdning til sin egen måte å trene og leve på. 

– Jeg vil strekke meg ganske langt for å løpe 13.10. Samtidig er en viss grad av trivsel av vesentlig verdi for at jeg skal oppnå det, forteller Marius som har pers på 13.29 og som håper på å kunne forbedre den i løpet av årets sesong.

– Hverdagen handler primært om trening og hvile. Jeg har hatt en deltidsstilling hos en eiendomsbedrift i noen år. Nå er opplegget litt sponset da lederen ønsker at jeg skal løpe fort, beretter 26-åringen som kommer fra Førde, men er bosatt i Bergen og løper for Gular.  

Også 22 år gamle Siren Amelia Seiler vil gi løpinga førsteprioritet en periode. Hun har i løpet av bare et par år med løpesatsing forbedra halvmaratonpersen sin til 1.16.02, og i vår vant hun den virtuelle Jordbærmila i 17. Mairaton på 34.55. Nå håper hun på ytterligere framgang. 

– Jeg har blitt tatt opp til master i engelsk, men ønsker å begrense meg til kun ett eller to enkeltemner og isteden prioritere løpingen, forteller jenta fra Kristiansand til Kondis.

Ikke like ung, men nesten like lovende er Elisa Hay Opsahl. Hun satser mest på lange fjelløp, men likevel topper hun årets norske 5 km-statistikk i klasse 45-49 år med 17.56. 

– Det var litt gøy at ei sånn ultradame som jeg kunne klare en snittfart på 3.35. Det er morsomt å se at det går an å perse sjøl om en drar litt på åra, forteller Elise som begynte å løpe litt mer regelmessig i 2006. Siden har det bare gått fortere og fortere, og hun hevder seg også veldig bra på ski med klasseseier i Birken og totalseire i både Sesilåmi og Sirdal Skimaraton på merittlista. I Kondis får du vite hvordan hun legger opp treninga og om måla framover. 

I Kondis nr. 5 har vi flere fagartikler. Rune Kjøsen Talsnes, Tor-Arne Hetland og Øyvind Sandbakk skriver om hvordan en best kan akklimatisere seg for konkurranser i mellomhøyde, som f.eks. Mont Blanc Marathon eller Marcialonga. Ernæringsfysiolog Ane Korsvold har en artikkel om D-vitaminets betydning både for helsa generelt og prestasjonsevnen i idrett. 

Ida Sofia Vaa forteller om sin erfaring med maratonprogrammet "Run less, run faster", mens Andreas Grøgaard byr på både 8 og 12-ukers detaljert treningsprogram fram mot høstens maratonløp.

I den store reportasjen inviterer Bjørnar Eidsmo til å bli med på kyststiløping rundt Bunnefjorden, fra Nesoddtangen til Aker Brygge. 

Som vanlig er det rikelig med teststoff i Kondis. Kondis-president Tim Bennett har testa hele 7 par løpesko med karbonplate, og rangert dem fra 1 til 7. Vi skal ikke røpe hvilke sko som topper rankingen, men kan si så mye som at du får god bruk for Kondis-rabatten om du skal kjøpe dem. I bladet er det også test av nyheter fra Asics, rulleski og rulleskistaver, og vi ser også på hvorfor de såkalte grussyklene ("gravel bikes") blir stadig mer populære. 

Bladet byr ellers på både overraskelser og faste spalter som "20 kjappe", "Annerledesløperen", "Norge Rundt", "Perspektiv" og "Spør ekspertene". Har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til ekspertpanelet på kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlemmer, kan allerede lese juli-nummeret i digital utgave her. Samme sted vil du som medlem også finne alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til i dag. Medlemmene vil få papirutgaven av nr. 5-2020 i posten i løpet av uke 26. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er juli-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis2005-2.jpg

Kondis2005_640.jpg
Godt i gang: Marius Vedvik har i år allerede vært under 8 minutter på 3000 m og under 14 minutter på 5 km. (Foto: Arne Dag Myking)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957