Kondis1905_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 5 her!

– Jeg ønsker å se hva jeg kan oppnå i forhold til mine egne forutsetninger. Jeg har ikke noe mål om å vinne eller løpe fra andre. Jeg liker å trene for å utvikle meg selv, forteller Jeanette Capellen Solvang i intervjuet i Kondis.

45-åringen fra Ski har foreløpig fullført 20 maratonløp og 7 ultraløp, men hun har ikke tenkt å gi seg med det første. Til høsten står New York City Marathon på programmet, og da vil hun være et steg nærmere det som er et lite mål: 

– Det hadde vært moro å rukket 50 maratonløp innen jeg ble 50 år, forteller hun i intervjuet. 

Nesten 30 år yngre er Mari Roligheten Ruud som i vår tok UM-gull i terrengløp og seinere løp 3000 m på 9.31,18. Det er sterkt av ei som enda ikke har fylt 17. Kondis har tatt en prat med den lovende Larvik-jenta som sammen med 14 andre Runar-løpere gikk til topps i juniorklassen i Holmenkollstafetten. 

– Det er et veldig bra løpsmiljø i Runar. Vi er flinke til å motivere hverandre og snakke hverandre opp, forteller hun. 

I Kondis nr. 5 får vi også et skikkelig innblikk i treningsfilosofien til Ingrid Kristiansen. Den gjorde henne til verdens beste langdistanseløper for 30 år siden, og nå er hun trener for ganske mange fremadstormende løpere som nyter godt av hennes erfaring og kompetanse. I bladet får vi presentert både konkrete treningsprogram og filosofien som programmene bygger på. 

Skader er dessverre et stadig tilbakevendende tema for mange løpere. I juli-nummeret av Kondis finner du et stort skadetema der vi ser på hvordan de vanligste løpeskadene kan både forebygges og behandles. Du får også tips om hvordan du kan gjøre en skadeperiode til en ressursperiode som kan gjøre at du kan komme sterkere tilbake etter skaden. 

I dette nummeret belyser vi også hvilke hensyn eldre løpere må ta når de skal legge opp treningen sin. Hvor mye svekkes tåleevnen for intensitet og mengde etter hvert som vi eldes? Hvor mye øker restitusjonstida ? Hvordan kan vi bevare motivasjonen i godt voksen alder, og hvordan kan vi holde nivået best mulig sjøl om perseåra for lengst er passert?

Kondis har som vanlig testa utstyr, og denne gangen er både løpesko-, rulleski- og sykkeltøynyheter gått etter i sømmene. Wahoos nye sykkelcomputer, ELEMNT Roam, er også lagt under lupen. 

Her er også 21 kjappe med fjorårets tredje raskeste norske 5 km-løper, Ida Bergsløkken. Andreas Grøgaard har også skrevet en artikkel om hvordan vi best kan legge langsiktige planer for treninga.

Ellers finner du masse småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser i det nye Kondis-bladet. Den store reportasjen er fra løps- og kulturfestivalen Volvic Volcanic Experience i Frankrike. Ekspertpanelet er også på plass, og har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. Medlemmene vil få papirutgaven i posten løpet av uke 26. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er juli-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1905-2.jpg

Kondis1905_640.jpg
Jeanette Cappelen Solvang løper sommeren blidt i møte. (Foto: Bjørn Johannessen)