Trafford 10k er ei flat rundløyps vest for Manchester, og til tross for regnvær ble det oppnådd mange gode tider. 39 mann løp under 32 minutter, og raskest var Bart van Nunen som kom i mål på 29.26.

Kvinneklassen ble vunnet av den meget gode 1500 m-løperen, Laura Weightman, som løp på 32.01. Hun var bare 4 sekunder foran nummer to, Beth Potter.

Bjørn Ivar Nilsen var nest best på den norske 10 km-statistikken i klasse 40-44 år i fjor. Da løp han på 31.27, og mannen som er født i 1977, viser omtrent samme gode form nå.

- Det var en grei sesongåpning i et sjarmerende løp, forteller Bjørn Ivar til Kondis.

- Løpet gikk i ei rask løype. Det var 2-3 grader, regn og noe vind, forteller 41-åringen som tenker å løpe halvmaraton i Berlin 7. april og så enten Praha eller Hamburg Marathon noen uker seinere.

Martin Kjäll-Ohlsson hadde 33.32 som best i fjor, så med 33.18 nå virker også han å være er i rute til en god sesong. Olger Pedersen var bare 4 sekunder bak Kjäll-Ohlsson, men nivået var så jevnt at det likevel skilte fem plasseringer.

Til sammen 888 løpere fullførte Trafford 10k. 328 av dem var kvinner.

Martin Kjäll Ohlsson løp inn til 33.18 - mens regnet strømma ned. (Foto: Run North West)

10 Sarah Potter Victoria Park City of Glasgow AC 35:19  35:24

Laura Weightman, som tok bronse på 1500 m under EM i Berlin sist sommer, viste at hun også er kondisjonssterk og vant Trafford 10k på 32.01. (Foto: Run North West)