Ren-Eng hadde en stor dag i Oslos gater i den 80. Holmekollstafetten. Med 5. plass i det gode elite-selskapet for menn, 2. plass i juniorklassen på 15. plass på andrelaget i seniorklassen (vant pulje 2) viste de en imponerende bredde i tillegg til et topplag på herresiden. Klubbens elitekvinner ble noe svekket med Therese Johaugs forfall, men plasserte seg likevel pent midt i eliteklassen på 12. plass.

Orion-jentene røk ut av eliteklassen selv om de hadde fire lag bak seg i mål. Med et ekstra lag på start i år, endte de blå-hvite nemlig på 17. plass. Litt surt siden det bare var fattige fire sekunder opp til Ull/Kisa som kapret den siste plassen i neste års eliteselskap. Orions meget unge lag i seniorklassen for menn endte på 7. plass, 43 sekunder unna målet opp opprykk.

Veldre ble beste Hedmarkslag i veteranklassen med 4. plass etter å ha vært opp på 2. plass store deler av stafetten. Oppstad IL tok en ny topp-plassering i mix-klassen for idrettslag med sin 2. plass og SSB og Hernes Institutt hadde fylkets beste blandede bedriftslag.

Bildet: Tore Stafset løp 2 etappen for Ren-Engs elitelag. Her sikter han mot Norabakken på 5. plass i feltet. En plass de svartekledde også greide til  slutt.

Kvinner_Elite_start

Bildet: Startskuddet for den 80. Holmenkollstafetten har gått med to Hedmarklag i eliteklassen for kvinner:  Ren-Eng og Britt Thorshaug Granrud (nr. 5 fra venstre) og FIK Orion med Sara Skarabot Pedersen (helt til høyre).

Aller sterkest markerte Hedmark seg i klassen for militære forlegninger. Med tre lag blant de fire beste, er det ingen tvil om hvor i landet forsvarsevnen er størst, i alle fall rent fysisk. Det beste av de tre lagene som alle holder til i Rena Leir, Østerdal Garnison, hadde bare fem lokale, ”sivile” lag foran seg tidsmessig.

I singelklassen var Hedmark representert ved en løper. Rolf Bakken har deltatt i alle de fem utgavene av Holmenkollen opp & ned, og kunne notere både sin beste tid og plassering etter en 18 km lang ferd gjennom 14 tett befolkede vekslingsfelt. Med rundt 1700 fullførende lag og 37 sololøpere i mål i perfekt løpsvær, kunne deltakere, publikum og arrangørene glede seg over det største vårlige eventyret i hovedstaden på 15 år.

Holmenkollstafetten: Tjalve og Vidar

Resultater med strekktider

(Se bilder fra de første etappene i elite- og seniorklassene under resultatene!)

Hedmarkslag i Holmenkollstafetten 08.05.10

A1  BEDRIFTS/MOSJON FLEST MENN (910 lag)
899 Tyrilihaugen 1:29:42 + 35:00

A2  BEDRIFTS/MOSJON FLEST KVINNER (358 lag)

Kvinner_Elite_Ren-Eng_Britt_Thorshaug_Granrud
Britt Thorshaug Granrud hadde den 1200 m lange åpningsetappen inne på Bislett for Ren-Eng også i år.
Kvinner_Elite_2etp_Orion_Ren-Eng
Margrete Ellingsbø (22) løp en meget sterk 2. etappe for Orion og løp laget opp på 8. plass. Her ligger hun foran Ren-Eng som hadde Åste Sætre Liberg på etappen.
Menn_Elite_1etp_teten
Vegard Ølstad (106) var med helt i teten fra start på 1.etappe og vekslet som 4. mann, to sekunder bak IK Tjalve.