Finalen i den nye Golden Trail Series ble løpt i Sør-Afrika 20. oktober, i The Otter Trail ved kysten vest for Port Elizabeth. Løpet bytter retning hvert år, så i år var det Retto (Otter er motsatt vei). Det er omtrent like langt som et maratonløp og har 2600 høydemeter opp og ned. Høyeste punktet på løpet er omtrent 200 moh, så det er masse små bakker hele tiden. Du kan lese mer om løypa og løpet her otter.run

Starten på finaleløpet på stranden mot Atlanterhavet. (Foto: Jordi Saragossa)

Golden Trail Series består av fem løp + en finale. I de fem første løpene er det de tre beste resultatene som teller. Kilian hadde tre seire og ledet da klart med 300 poeng. Stian Angermund-Vik hadde 2, 3, og 3. plass og lå på 2. plass totalt med 244 poeng. I finalen var Kilian skadet og måtte kaste inn håndkle etter bare noen kilometer.

Da ble det en fight mellom Angermund-Vik og svetseren Marc Lauenstein om å vinne sammenlagt.
- Med 15 kilometer igjen til mål løp vi sammen, men i en utforbakke fikk Marc en luke og satte inn støtet. Etter en lang sesong hadde jeg ikke beina til å følge, men klarte å holde farten oppe så ingen andre tok meg igjen, forteller Angermund-Vik.

Det holdt til 4. plass på løpet, mens Marc suste inn til 2. plass. Det holdt heldigvis til totalseier i cupen for nordmannen, som med 316 poeng var 9 poeng foran Marc Lauenstein i sammendraget i Golden Trail Series.

MENweb-1
Vinnerpresentasjonen på Golden Trail Series hjemmeside

Premieutdeling_Foto_JordiSaragossa (1280x854).jpgFra premieutdelingen der vi ser Stian vinke med pokalen. (Foto: Jordi Saragossa)

Golden Trail Series hjemmeside

Stian var også opptatt av søsterens innsats:
- Min lillesøster Betina var også med. Det lengste hun har løpt tidligere er halvmaraton på vei. Hun tok utfordringen og suste inn til mål med smil om munnen og overraskende gode bein.​

Betina Angermund-Hovind (foran) og Therese Forsberg suser i mål på 7,5 timer. (Foto: Stian Angermund-Vik)