De siste årene har løping utenfor asfalten blitt svært populært. I Norge har vi sterke turtradisjoner, men løping i skog og mark har for mange tatt over for dette. I utlandet har det alltid vært ultraløp i terrenget og nå har disse også kommet til Norge. Dette medfører at mange her til lands løper lange distanser i skogen og på fjellet. Endringen mot lengre turer i terrenget, gjenspeiles også i utvalget av sko i denne testen. 

Få flyten i skogen
Ulendt terreng krever en annen flyt enn på asfalt, og ofte kan løping i terrenget bli anspent og stakkato. Det kan også være lettere å vrikke anklene. I starten er det derfor lurt å ikke sette opp farten for fort. Et nyttig tips er å veksle mellom å se 10 meter frem på stien og rett ned der hvor du setter ned foten. Da kan du lese terrenget og lettere finne riktig steglengde og -frekvens. I starten kan dette gjerne bli litt hakkete, men etter hvert løper du mer avslappet og du kan sette opp farten. Gode sko som er tilpasset underlaget gir deg ekstra trygghet. Grepet er særlig viktig. Løper du i terrenget blir farten automatisk lavere, men pulsen kan likevel fort bli høyere enn langs asfalten. Det er normalt og bare positivt siden treningseffekten gjerne blir bedre og skaderisikoen blir mindre. 

Terrengskoens historie
Terrengløpeskoen er en relativt ny oppfinnelse. Frem til midt på 1990-tallet var det liten oppmerksomhet rundt utvikling av spesialiserte løpesko for terrenget. Orienteringsløperne hadde sine spesialmodeller, men disse ble ikke brukt av løperne. De sverget til asfaltmodeller fordi de var mer komfortable enn orienteringsmodellene. Adidas og Nike kom så med noen forsøk på modeller for terrengløping midt på 1990-tallet, men kvalitet og funksjon tålte ikke røff bruk under norske forhold. I Norge er det først og fremst et trygt grep som er viktig, og det var først da Inov-8 ble lansert rundt 2005 at vi fikk modeller som hadde et trygt grep i norsk terreng som gjerne er vått og mykt. De første modellene hadde en klebrig gummi og gode knotter for myk skogbunn. Passformen var tett, og de med litt bredere føtter måtte gjerne «løpe dem inn». Det var minimalt med demping, og modellene passet best til medium-lange turer i røft terreng. Det trygge grepet var en så stor nyvinning at de fleste aksepterte mindre komfort og demping. I dag løper mange både lengre turer og på mer variert underlag, og det stilles dermed større krav både til passform og støtdemping. For skoutviklerne har det vært vanskelig å finne en god kombinasjon av høy komfort og god slitestyrke. Nå ser vi heldigvis de første eksemplene på modeller hvor denne utfordringen er løst. God støtdemping har vi sett i flere modeller de siste årene. Nå kommer også disse modellene med et skum som ligner mer på skummene i asfaltmodellene, en kombinasjon av støtdemping og respons. 

Hva skal du se etter i en løpesko for terrenget?
Det finnes i dag mange modeller å velge mellom når du skal velge en god modell for løping i terrenget. Utvalget er nesten større enn blant asfaltmodellene siden mange skoleverandører, både løpesko- og fjellskoleverandører, tilbyr produkter til dette. Her er det viktig at du definerer bruksområdet ditt. Hvor erfaren er du i terrenget? Hvor ofte løper du i terrenget? Løper du langt eller kort? Hvor mye av treningsrunden er i teknisk krevende terreng og hvor stor del går på grusveier? Hvilke krav stiller du til grepet? Hvilken fasong har foten din? Mange spørsmål å svare på. Her får du noen gode tips.

Passform
I asfaltmodellene er god komfort en av de egenskapene som er mest utviklet de seneste årene. Det gjør at vi etter hvert stiller samme krav til dette i terrengsko. Leverandørene har imidlertid slitt litt med å henge med. Det er flere grunner til dette. En årsak er et høyere krav til slitestyrke i terrenget. Overdelen på skoen får røff behandling av skogsbunnen og skittent myrvann og gjørme setter seg i materialene. Denne kombinasjonen gjør at overdelen lett går i stykker. Nå har flere leverandører funnet materialer som er behagelige på foten samtidig som de tåler røff bruk. Modellenes lest er en annen utfordring. Løpes det mye i ulendt terreng, gir en tett passform en tryggere opplevelse. Blir modellen for bred, vil foten lettere bevege seg i skoen. Om du løper mye i teknisk krevende terreng og trenger god støtte, må passformen være tett og det må være godt hold i materialene. Da blir komforten «rett fra esken» ikke like god som du opplever med et par asfaltsko. Samtidig skal ikke en ny sko klemme og trykke ubehagelig første gang du har den på. Dette kan bli et dilemma. For å være på den sikre siden, kan du prøve skoene hjemme i ro og fred før du tester dem ute. Da får du et inntrykk av passformen over tid. Samtidig skal du være klar over at overdelen gir seg noe etter bruk. Om du løper mest på plane stier eller grusveier, kan du gjerne velge en passform som er bredere og mer komfortabel. I og med at flere modeller nå er laget for lengre distanser og ultraløp, er også lestene blitt bredere enn tidligere. Til slutt, dagens terrengmodeller har også en tåbeskyttelse om du sparker borti steiner eller andre harde og spisse kanter. Det er et pluss. 

Støtdemping
Tidligere var ikke støtdemping så viktig i en terrengsko. De fleste var ikke ute så lenge og det myke underlaget og variasjonen av dette stilte mindre krav til demping. Etter hvert har lange løpeturer blitt mer vanlig for mange. Da blir det også mer oppmerksomhet på støtdemping hos leverandørene. I dag finner du et stort spekter av støtdemping i terrengskoene. Fra modeller med tynne såler og lite støtdemping til modeller med maksimal støtdemping som en modell for asfaltløping. Hvilken støtdemping du bør velge, er avhengig av bruksområdet ditt. Modeller med mye støtdemping har ofte tykkere mellomsåler. Da blir skoene gjerne mer ustabile om du løper mye på små stier og i teknisk krevende terreng med ujevnt underlag. Løper du mye på underlag som er en kombinasjon av noe asfalt, grusveier og plane stier, og du er ute i mange timer, er den ekstra dempingen du får i tykkere såler et pluss. I tillegg har løpeskoene for terreng en litt annen geometri enn asfaltmodellene. De har stort sett alle lavere dropp og modellene med mindre demping har gjerne det laveste droppet (dropp er forskjell i høyde mellom forfoten og hælen). Det gjør at du lettere lander midt på foten og dermed kan aktivere ditt eget støtdempingssystem av ledd, sener, bånd og muskulatur. Merk at det tar noe tid å trene dette opp. Sett alltid av litt tid til overgangen. Også her må du gjøre egne valg basert på ditt bruksområde. Løper du mye i ulendt terreng og farten gjerne er høy, bør dempingen nedprioriteres. Er du ute i flere timer hvor farten også naturlig går ned, kan du velge modell med mer støtdemping. 

Stabilitet og løpsfølelse
I terrenget snakker vi om en annen typer stabilitet enn på asfalten. Mens det på asfalten snakkes om stabilitet for overpronasjon, mener vi i terrenget stabilitet for overtråkk. Når du løper på ujevne stier, kan det være lett å tråkke over. Det gjelder særlig i starten av en ny terrengsesong når du ikke har vendt deg til løping i terrenget. Men også om du på kronglete stier løper med sko som har en for høy såle. Vi bruker også begrepet løpsfølelse noe forskjellig når vi snakker om asfaltsko og terrengsko. Mens vi om asfaltsko mener hvor «raske» modellene er, tenker vi ved terrengsko på kontakt med underlaget og et trygt fotisett. Da er gjerne mellomsålene lave, altså en tynn mellomsåletykkelse. Etter hvert som du kommer i gang på stiene på våren blir du stadig tryggere og kan løpe med mer flyt og fart. Samtidig må du ta noen valg basert på ditt bruksområde. Løper du mest på ujevne og kronglete stier, og gjerne i litt større fart, bør du se etter en modell med lavere mellomsåle (og gjerne med en høy løpsfølelse). Løpes det lange turer på mer variert underlag med størst innslag av grus og plane stier, se etter en modell med tykkere mellomsåler. 

Grep
Den viktigste funksjonen du må vurdere, er terrengskoens grep. Et trygt grep er avgjørende for den beste opplevelsen langs stiene. Det er ikke stor forskjell på grepet om du løper på tørr og fast skogbunn eller grusveier. Hvis du løper hele året i regn og fint vær, er det stor forskjell på grepet. Det er særlig steiner og røtter og svaberg som er utfordrende når det er vått. I tillegg er det stor forskjell på grepet på myk skogsbunn og gjørme. På våte steiner, røtter og svaberg, trenger du en gummiblanding som griper godt og gir et trygt grep i fotisettet. Da løper du mer avslappet. Løper du mye på myk skogsbunn og våte og gjørmete forhold, må du ha gode knotter som biter seg fast i det myke underlaget. Også her må du tenke godt gjennom dine løpstraseer og finne en modell som fungerer der du løper mest. 

Hold skoene rene
Løpeskoene for terrenget trenger regelmessig rengjøring. Om du løper året rundt og i all slags vær, blir terrengskoene fort svært møkkete. Det er gjerne skittent myrvann eller søle som setter seg i overdelen. Om du ikke rengjør dem, vil skitten fort tørke og setter seg i overdelen. Den blir stiv og lite fleksibel og over tid vil den sprekke opp. Særlig i de områdene hvor det er mye bevegelse som i forfoten. Om du har en asfaltmodell, vil overdelen fort blir stiv og vil revne opp. Merk at det ikke blir en reklamasjon om det skjer. Derfor anbefales alltid at du vasker av skitten med lunkent vann og en myk børste. Gjør det umiddelbart etter turen. Deretter tar du avispapir i skoene og la dem tørke i romtemperatur. Ikke sett dem på et varmt badegulv. I løpet av en dag er skoene normalt tørre. 

Les også: 

Slik har vi gjennomført testen
Vi har testet 11 terrengskonyheter gjennom våren og sommeren. I år er det også en kombinasjon av «fullblods» terrengmodeller og hybrider, selv om det er flest hybrider. Noen av disse er for turer i teknisk krevende terreng, og andre er kombinasjonsmodeller for grus og sti. Modellene er testet av fire løpere i variert terreng. De er brukt i ulendt terreng, på stier, grusvei og asfalt. Vi har brukt terrenget rundt Oslo og i Kristiansand. Hver modell er testløpt ca. 50 km. Det er litt for kort til å få testet modellenes holdbarhet. 

Testens kriterier
Vi vurderer andre kriterier i denne testen sammenlignet med testen av asfaltmodeller tidligere i år. Støtdemping og løpsfølelse vurderes fra 1 til 6 der 6 er best. Vi har vurdert modellenes demping opp mot asfaltmodellene i forrige test. Modellenes løpsfølelse er vurdert mot løping i terrenget som kriterium. Hvordan skoene fungerer på dette underlaget. Resultatene her kan derfor ikke direkte sammenlignes med scorene fra asfaltskotesten. Vi har ikke vurdert modellenes stabilitet mot overpronasjon. Løping i terrenget gir mye naturlig variasjon og pronasjonsstøtte er ikke like essensielt. Derimot har vi gitt modellene en score på hvor stødige de er i ulendt terreng. Hvor lett du kan tråkke over. Vi har gitt score fra 1 til 3 der 3 er det mest stabile alternativet. Vi har også vurdert grepet i gjørmen og på våte steiner og røtter. Vi har gitt score fra 1 til 6 hvor 6 er best. Til slutt har vi også veid modellene tørr og våt for å avdekke hvilke modeller som trekker til seg mye vann. Vi har tatt med vektøkningen i prosent. Alle damemodellene er veid i størrelse 38 og herre i 42,5. Unisex er veid i herrestørrelse. 

Vi håper testen gir deg en god indikasjon på de ulike modellenes sterke og svake sider. Ingen modeller vil være optimale i alle typer terreng og underlag. Hvilke som passer deg best, er avhengig av ditt bruksområde.

Lykke til med terrengløpingen i høst. 

Bildene nedenfor er av henholdsvis dame- og herreversjonen av hver modell. 

Adidas Terrex Speed Ultra
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 5
Stabilitet ulendt underlag: 3
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 28,5 mm - 20,5 mm
Dropp: 8 mm
Vekt: 240 g (herre) 210 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 27%
Pris: 1950 kr
AdidasTerrexSpeedUltraDame.jpgAdidasTerrexSpeedUltraHerre.jpg
Adidas har kommet med en serie av terrengløpesko under paraplyen Terrex. Adidas Terrex Speed Ultra er en av de letteste i denne serien. Den har en god og anvendelig passform som også passer bredere føtter. Ingen irriterende sømmer. Det er et pluss. En tynn overdel med godt hold i ulendt terreng. Den har lav profil og har god støtdemping tatt i betraktning den lave mellomsålen. Den lave mellomsålen gir god støtte i ulendt terreng. Yttersålen gir også et trygt grep både på vått berg og myk skogsbunn. Den lave vekten og tynne mellomsålen gjør den til et god alternativ når du setter opp farten på stiene. Adidas Terrex Speed Ultra er en rendyrket terrengmodell som passer godt i teknisk krevende terreng. Den har også god nok demping til transportetapper på grusvei og asfalt. En spennende nyhet. 

Altra Lone Peak 5
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 3
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 3
Mellomsåletykkelse: 25 mm – 25 mm
Dropp: 0 mm
Vekt: 285 g (herre) 230 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 38%
Pris: 1900 kr
AltraLonePeak5Dame.jpgAltraLonePeak5Herre.jpgAltra er kjent for bred passform og det har også Lone Peak 5. Den er svært bred og passer best til brede føtter. I tillegg til bredden, gir ikke overdelen godt hold i ulendt terreng. Da mister du den støtten du trenger når underlaget er ujevnt. Den har en godt dempet mellomsåle. Som alle Altra-modeller, er droppet 0 mm. Det gjør at det er lettere å lande midt på foten og bruke kroppens eget «støtdempingssystem». Profilen i mellomsålen, sammen med den brede passformen, gjør at de fleste vil oppleve at modellen ikke gir den beste løpsfølelsen i teknisk krevende terreng. Grepet er best når det er tørt. Det fungerer mye bedre på plane stier og grusvei enn i ulendt terreng. Altra Lone Peak 5 er en hybrid for kombinasjonsunderlag som grus og plane stier. Den fungerer også til transportetapper på asfalt til og fra terrenget.

Arc’teryx Norvan SL 2
Støtdemping: 2
Løpsfølelse: 6
Stabilitet ulendt underlag: 3
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 21 mm – 14 mm
Dropp: 7 mm
Vekt: 170 g (herre) 145 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 22%
Pris: 1800 kr
BEST LØPSFØLELSE
ArcteryxNorvanSL2Dame.jpgArcteryxNorvanSL2Herre.jpgDet kanadiske utendørsmerket Arc’teryx har også en serie med terrengmodeller. Arc’teryx Norvan SL 2 er av det lette slaget og er klart den letteste i årets test. Den har en normalt bred passform med en tynn overdel som gir godt hold i ulendt terreng. Ingen irriterende sømmer. Profilen er lav og støtdempingen fast. Det gjør at den er best i teknisk krevende terreng. Her gir den svært god kontakt med underlaget, er stødig og yttersålen gir et trygt grep. Arc’teryx Norvan SL 2 er for deg som oppsøker teknisk krevende terreng og gjerne holder stor fart langs stiene. Også et godt alternativ til konkurranser og orientering. Ikke for deg som løper mest på grusveier og plane stier.

Asics Trabuco Max
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 5
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 28 mm – 23 mm (herre) 27 mm – 22 mm (dame)
Dropp: 5 mm
Vekt: 294 g (herre) 260 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: ikke veid
Pris: 1700 kr
BEST STØTDEMPING
AsicsTrabucoMaxDame.jpgAsicsTrabucoMaxHerre.jpgAsics Trabuco Max har en normalt bred passform. Ingen irriterende sømmer og et materiale som gir godt hold i ulendt terreng. Lissene gjør at du kan snøre den tett på foten. En tykk mellomsåle med meget god støtdemping. Den er myk og gir også god respons. Selv om mellomsålen er tykk, opplevde mange av testløperne at den gav kontakt med underlaget på plane stier. Det skyldes nok den gode responsen skummet gir. Grepet er svært bra både på vått berg og på myk skogsbunn. Asics Trabuco Max er et godt alternativ for lange turer i terrenget med en kombinasjon av plane stier og grusveier. Også fin på transportetapper på asfalt. Ikke for det mest krevende terrenget. 

Brooks Catamount
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 3
Grep steiner/røtter: 4
Mellomsåletykkelse: 22 mm – 16 mm
Dropp: 8 mm
Vekt: 264 g (herre) 249 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 23%
Pris: 1800 kr
BrooksCatamountDame.jpgBrooksCatamountHerre.jpgBrooks Catamount bygger på den raskere asfaltmodellen Hyperion Tempo. Overdelen er normalt bred. Det er en tynn overdel uten sømmer, og den har godt hold i ulendt terreng. Den har en fast og god støtdemping. Dette er en hybrid og mellomsålen blir høy i teknisk krevende terreng. Grepet er bra både på vått berg og myk skogsbunn. Den gir god kontakt med underlaget på plane stier og grusveier, men kommer ikke like godt til sin rett i ulendt terreng. Brooks Catamount er først og fremst til kombinasjonsterreng av grusvei og plane stier, gjerne med asfalt til og fra skogen. Tåler også lengre distanse og raskere turer. Ikke for det mest teknisk krevende terrenget. 

Icebug Zeal 5
Støtdemping: 2
Løpsfølelse: 5
Stabilitet ulendt underlag: 3
Grep gjørme: 5
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 23 mm – 17 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 265 g (herre) 230 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 17%
Pris: 1600 kr
IcebugZeal5Herre.jpg
Icebug Zeal i 5. versjon har en normalt til bred passform. Det er meget godt hold i overdelen og ingen irriterende sømmer. Den har en tynn mellomsåle og en fast støtdemping. Det er et pluss i teknisk krevende terreng og gir en meget god løpsfølelse. Yttersålen har en god gummiblanding og markante knotter som gir et trygt grep på både vått berg og myk skogsbunn. Icebug Zeal er et meget godt alternativ i teknisk krevende terreng. Den gir et trygt isett og god stabilitet mot overtråkk. Passer også til konkurranser i krevende terreng eller orientering. Ikke for løping på mye grusvei og plane stier. 

Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 3
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 2
Mellomsåletykkelse: 30 mm – 24 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 330 g (herre) 270 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 23%
Pris: 2150 kr
Inov-8Trailfly Ultra G 300 Max Green SideHerreDame.jpg
Modellen med det lange navnet Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max har mange spennende nyvinninger. Overdelen er bredere enn tidligere Inov-8-modeller. Det gjør at den passer mange føtter, også de bredere. Ingen irriterende sømmer og det er godt hold i overdelen. Mellomsålen er tykk med materialet Graphine blandet inn i skummet. Det gir en mykere støtdemping og bedre respons enn tidligere Inov-8-modeller. Siden mellomsålen er tykk, gir ikke modellen den beste kontakten med underlaget. Selv med Graphine-materialet i yttersåler, er ikke grepet trygt nok på vått berg. Det er en stor ulempe i en ellers spennende nyhet. Den burde også vært lettere i vekt. Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max er først og fremst for lengre distanser på jevnt underlag som grusveier og plane stier. Også fin til transportetapper på asfalt. Ikke for det mest krevende terrenget. 

New Balance FF Hierro V6
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 3
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 3
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 23 mm – 15 mm
Dropp: 8 mm
Vekt: 301 g (herre) 235 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 27%
Pris: 1600 kr
NBHierroV6Dame.jpgNBHierroV6Herre.jpg
New Balance Hierro kommer nå i 6. versjon. Overdelen er normalt bred. Materialet gir ikke godt nok hold i ulendt terreng. Samtidig er det litt for mye polstring og komfort, særlig i hælpartiet. Den burde sitte tettere på. Mellomsålen er tykk og støtdempingen er meget god. Den tykke mellomsålen gir ikke den gode løpsfølelsen i ulendt terreng. Et trygt grep på vått berg. New Balance Hierro er en hybrid til turer på grusvei og plane stier. Også god på transportetapper på asfalt. Passer godt til lange distanser. Den fungerer ikke bra i teknisk krevende terreng. 

Saucony Peregrine 11 
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 4
Mellomsåletykkelse: 32 mm – 28 mm
Dropp: 4 mm
Vekt: 310 g (herre) 270 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 34%
Pris: 1700 kr
SauconyPeregrine11Dame.jpg
SauconyPeregrine11Herre.jpgSaucony Peregrine kommer i 11. versjon. Den har normalt til bred passform. Overdelen er oppgradert fra tidligere med bedre hold i materialet. Ingen polstring eller irriterende sømmer. Det er et pluss. Dempingen er fastere enn tidligere versjoner. Det er pluss i en terrengsko. Den har en litt høy mellomsåleprofil og passer best til turer på grusveier og plane stier. Den har fortsatt et trygt grep både på berg og myk skogsbunn. Tåler også transportetapper på asfalt. Oppgraderingene i overdel og mellomsåle har gjort modellen til en bedre terrengmodell. Ikke for det mest krevende terrenget. 

The North Face Flight Vectiv 
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 3
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 28,5 mm - 22,5 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 285 g (herre) 245 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 21%
Pris: 2200 kr
TNFFlightVectivDame.jpgTNFFlightVectivHerre.jpgThe North Face har nå kommet med en serie av modeller for terrengløping. The North Face Flight Vectiv er toppmodellen og den første terrengløpeskoen med karbonplate i mellomsålen. Overdelen er normalt bred. Den har et godt hold og har særlig godt hold i mellomfoten. Den har en sokkonstruksjon og har du høy vrist, kan den være litt vrient å få på. Flight Vectiv har en høy mellomsåle med meget god støtdemping. Den er myk og responsiv. Den har også en avrunding som sammen med karbonplaten gir en smidig stegavvikling på grusveier og plane stier, selv om du ikke får samme følelse med platen som i asfaltmodeller. Platen skal også stabilisere modellen. I ulendt terreng kommer ikke dette til sin rett siden såler er så høy. Sålen er for tykk til å gi god følelse med underlaget i teknisk krevende terreng. The North Face Vectiv er først og fremst en modell for lange distanser på plant underlag som grusveier og jevne stier. Den er ikke det beste alternativet i teknisk krevende terreng. 

VJ Ultra 
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 6
Mellomsåletykkelse: 33 mm – 27 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 280 g (Unisex)
Vektforskjell tørr/våt: + 34%
Pris: 2150 kr
VJUltra 1_høyrevendtUnisex.jpgVJ Ultra har fått VJ’s bredeste passform. Betydelig bredere enn andre VJ-modeller. Det gjør at bredere føtter passer i denne, noe som ikke har vært mulig i mange VJ-modeller. Samtidig er det godt hold i materialet i ulendt terreng. Mellomsålen er tykk og støtdempingen myk og responsiv. Mellomsålen er tykkere enn tradisjonelle VJ-modellen, men gir allikevel god kontakt med underlaget. Yttersålen har slitegummi i hælen og forfoten for å spare vekt og blir derfor ikke like trygg som andre VJ-modeller, men fortsatt VJ’s Butulgummi som gir et trygt grep på vått berg. VJ Ultra er en modell for lange distanser og passer best på kombinasjon av grusvei og jevne stier. Ikke for det mest krevende terrenget. 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957