(Tekst og foto: Turid Veggeland)

Milå ble vunnet av unge lovende 15 årige Tuva Alme og Henning Mæhle.  Strandamilå er et flott familiearrangement, med tilbud til alle i alle aldre. Det kjølige været med regn på formiddagen og etterhvert nordavind la ingen demper for innsatsviljen og gleden.

Det var flest deltagere på distansen som har gitt navn til Strandamilå, altså 10 km, her var det 108 deltagere med tidtaking, mens 5 km og halvmaraton hadde 23 og 17 deltagere som løp på tid. I tillegg var det flere som deltok uten tidtagning, totalt var det 186 deltagere på hele arrangementet.

Mellom kl 09.30 og 14.30 ble det arrangert 7 løp.  Først ute var halvmaraton med start på Tau stadion, runde ut til Solbakk og retur, runden løpes 2 ganger, og løypa er kontrollmålt.  Det var 17 deltakere.  Mette Fredriksen vant på 1.32.27 foran Fride Lyngstad og Linda Holm.  Svein Magne Løvås vant på 1.26.04 foran Andres Jøssang og Lukasz Goreckl.

10 km løypa er kontrollmålt og starter på Jørpeland og følger gangveien inn til Tau stadion. 107 deltok med tidtakning.

Alle resultater Strandamilå

_N9A5672.jpgPremiepallen kvinner 10 km: Marie Kloster, Tuva Alme og Nina Kristin Holta.

15 134 Rita Sørensen Hjelmeland K35-39 0:55:22

_N9A5674.jpgPremiepallen menn 10 km: Henning Tjøstheim, Henning Mæhle og André Pereira.

15 93 John Petter Nordbø Strand og Forsand Turlag M35-39 0:39:35

På 10 km uten tidtaking kunne man melde seg på ved start, og her var det også mulig å sykle, noen særlig de yngste satte stor pris på.

5 km løypa er også kontrollmålt og går en runde omkring på Tau.  23 deltok med tidtakning.  Oda Lundeby vant på 18.14 foran Mia Austevik Bø og Mette Fredriksen. Henning Tjøstheim som ble nr 2 på 10 km, stilte deretter opp på 5 km og vant på 17.03 foran Svein Magne Løvås og Andres Jøssang.

I tillegg var 5 km løp uten tidtaking.  Og innimellom alle løpene var det barneløp for de aller yngste på hhv. 200 m og 400 m.

8 deltok i trippelen, der man først løp halvmaraton, så 10 km og til slutt 5 km.  Mette Fredriksen vant trippelen foran Fride Lyngstad og Linda Holm.  Herreklassen ble vunnet av Svein Magne Løvås foran Andres Jøssang og Loyd Færvik.