JUBILEUMSLØPET
Når du kommer til Åbogen etter å ha kjørt forbi Kongsvinger og langt inn i skauen i et tynt befolket område får man et helt klart inntrykk av at ALLE er på Åbogen for å delta i Baksjøløpet. Her er alle aldre representert og musikken er på og det er veldig god stemning. Nok en gang var det riktig så fint vær ja reine påskeværet og snøen lå tjukk på vei og rundt i området.
Men det så slettes ikke så bra ut på morran arrangementsdagen. Strømmen hadde gått i Åbogen, temperaturen hadde vært nede i hele -20 om nattta og det hadde falt en hel del sne.
Men nå løste det hele seg fint. Eidsiva Energi fikk strømmen på igjen og temperaturen steg jevnt og trutt. Litt småglatt i løypa kombinert med kulda gjorde nok at svært mange løp saktere enn året før. Men det var mange glade fjes å se både før og etter løpet og med god temperatur holdt folk seg lenge i målområdet etter løpet.
Følgebilen i Åbogen
Ethvert arrangement med respekt for seg selv har egen følgebil foran i løypa. Følgebilen forteller ofte mye om arrangementet.
Kjelkeklassen
Løpsarrangementene i Norge har utviklet seg de siste årene også når det gjelder hva slags klasser man har. Barnevognløassen er et eksempel på det. Her er imidlertid en representant for en ganske sjelden klasse: Kjelkeklassen.
Tet de la bakk
Baksjøløpet har en spesiell løypeprofil. I reneste Geiranger halvmaraton stil går løperne inn i en bakke som ikke bare er temmelig bratt men også meeeget lang.
Her er det fullt mulig å brenne så mye krutt og skaffe seg så mye mjølkesyre at løpet er over før det har begynt.
Tetfeltet her så imidlertid ut til å starte med hue på rett plass.
Først ser vi nybakt pappa Rune Nilsen som bak seg til venstre har Bølers Morten Tronbøl (som tidligere representerte Grane) og i rød og hvit lue John Strupstad, Orion. 330 er Roger Olsen, Moelven som vant klasse 40-44 år.
Hadis i bakken
Haldis Sandnesaunet, RYE hadde tatt turen fra Oslo for å forsvare 2.plassen totalt og klasseseieren ifjor.
Mann med hatt
Om det ikkje går buss....
På slikt føre som det var i årets Baksjøløp er sparkklassen et godt alternativ til barnevognsklassen det ser det ihvertfall ut som de to jentene syntes.
Bikkja i bakken
Enhver bakke har sin bikkje når det er sportslige aktiviteter. Å sportslig ser da denne bikkja ut. Her er bikkja i tospann med Martin Engen.
Tett mot mål
John Strupstad, Morten Tronbøl og Rune Nilsen holdt følge i 6-7 km, da måtte Rune Nilsen slippe. Tronbøl prøvde å rykke ifra i bakken nedover, den samme bakken som man løper opp i starten, men klarte ikke å kvitte seg med Strupstad. Dermed var Tronbøl sjanseløp ut på det flate partiet hvor banespesialisten som satser på mellomdistansekravene til NM kunne spurte fra maratonløperen.
Rune Nilsen
ble far for 2 uker siden og den manglende grunntreningen var kanskje det som gjorde at han måtte slippe de 2 beste på slutten.

FLERE BILDER