Mesterskapsrekorden i U20 i UM er det Henrik Ingebrigtsen som har hatt de siste årene, men nå tilhører den Andreas Fjeld Halvorsen. Han satte nemlig fart fra starten av i det 10 mann store feltet med de best seedete løperne i klasse U20 for menn. Det ga Ull/Kisa-løperen en temmelig klar seier, det var 15 sekunder ned til Sigurd Egeland Valseth som tok andreplassen, men han tok også stevnerekorden for denne distansen i et UM for aldersklassen. Den gamle rekorden tilhørte altså Henrik Ingebrigtsen, som selv var til stede i Sandneshallen for å dele ut medaljer. Og han fikk da oppleve å miste sin stevnerekord.

Andreas Fjeld Halvorsen har gjort flere gode prestasjoner i sin løpskarriere, blant annet har han to to sølvmedaljer fra EM i U-18 for to år siden.

I heatet med de nest beste var det en løper i U23-klassen: Jonathan Alsaker-Arentz, resten var U20-løpere. Og Jonathan demonstrerte at det var forskjell på aldersklassene, i hvert fall i forholdet mellom ham og hans konkurrenter. Han dro løpet alene, med god margin til neste løper, Kristoffer Sandal, som ble best av U20-løperne i heatet.