Det gjøres oppmerksom på at kondis.no ikke har testet produktet. Denne omtalen er helt eller delvis basert på en pressemelding og representerer ikke nødvendigvis kondis.nos syn på produktet. 

Den nye treningsklokka Spartan Sport Wrist HR ble tilgjengelig i butikk fra 30. mars 2017. Det nyeste medlemmet av Spartan-familien skal kombinere Suuntos robusthet og stilfulle design med en rekke nye funksjoner. Klokka blir levert med pulsmåling i håndleddet. Denne teknologien er drevet av det amerikanske selskapet Valencell, som skal være en ledende innovatøren innenfor denne teknologien. 

Nøyaktighet og optisk pulsmåling
Suuntos optiske pulsmåling skal gi praktisk måling av både daglig aktivitet og treningsøkter. Spartan Sport Wrist HR har bruksområder som aktivitetsmåler, måling av puls døgnet rundt og forbrenning av kalorier for å gi bedre informasjon om restutisjon. Klokka har mulighet for personlig tilpasningsmuligheter for hvilke data man ønsker å se under en treningsøkt. Alle disse innstillingene kan gjøres via appen Movescount, som er Suuntos digitale treningsplattform.

Spartan Sport Wrist HR bruker Valencells patenterte PerformTek teknologi. Tester utført av Valencell viser at Spartan Sport Wrist HR yter en markedsledende nøyaktighet. Den viser data som ligger innenfor 5% av målinger med pulsbelte, 89% av gangene. 

For svømming eller utendørs idretter hvor man ofte bruker klokken på utsiden av bekledning, er det mulig å koble til et vanlig Suunto Smart Sensor pulsbelte for å måle pulsen.

Håndlaget i Finland
Spartan Sport Wrist HR er håndlaget i Finland med robuste materialvalg. Den har mineral krystallglass som er ripesikkert og toppring i rustfritt stål. Batteritiden under trening er inntil 12 timer med 1 sek. GPS-nøyaktighet. Klokka skal ha en presis berøringsskjerm og høykontrast for bedre synlighet i direkte sollys. 

I tillegg har den nye Suunto-klokka 80 ulike forhåndsdefinerte idretter. Alle Spartan-klokkene kan tilpasses personlig for å vise ønsket data på skjermen under trening. 

Med kompabilitet for både GPS og GLONASS, FusedSpeed™ og innebygget akselerometer skal Spartan Sport Wrist HR gi en nøyaktig oppsummering av treningen og mulighet for en mengde treningsanalyse i etterkant av trening eller konkurranser i klokka og på Movescount. 

Store oppdateringer
Samtidig med introduksjonen av Spartan Sport Wrist HR, har Suunto nylig sluppet en stor software-oppdatering for hele bredden av Spartan-produkter. Denne oppdateringen vil legge til funksjoner for intervalloppsett i klokka, GPS-nøyaktighet, Navigering via POI, treningslogg, høydeprofil navigering og ytterligere forbedret batteritid. 

– Siden lanseringen av de to Spartan-pulsklokkene i fjor har vi jobbet kontinuerlig for å oppdatere Spartan-klokkene basert på direkte tilbakemeldinger fra forbrukerne. Nå er alle store oppdateringer av Spartan Ultra og Spartan Sport på plass, sier produktsjef for Suunto i Norge, Stefan Jonsson.

Veilledende pris på Suunto Spartan Sport Wrist HR er kr 4 600,-
Klokka er tilgjengelig i tre farger; svart, blå eller rosa (sakura).

Les mer om Spartan Sport Wrist HR

Suunto-Spartan-Sport-HR-blue.jpg