Testen stod også på trykk i Kondis nr. 10 - 2019

Racingansvarlig i Norge, Martin Galleberg forteller at voksene i T-line-serien først og fremst er brukt på de øverste lagene med smøring. Du bygger opp smøringen som vanlig med en kald smøring i bunn og så dagens smøring fra den «vanlige» serien til Rode før du legger et eller to tynne lag med dagens T-line-voks på toppen. Vi spurte spesifikt om hvilke forhold den enkelte av de nye voksene var spesielt god på og fikk følgende svar.

T-line BV15
BV15 har sitt idealområde for temperatur fra -1 til -5 og har fungert meget bra på nysnø. Dette er et vanskelig føre der andre sliter litt med trygt feste og godt slipp på denne type snø. Under slike forhold bør BV15 absolutt testes.

T-line B17
For det som må kunne kalles vanlig, kaldt vær med temperaturer mellom -4 og -12 har B17 sitt idealområde. Den fungerer spesielt godt på blandet snø. Under slike forhold er andre smøringer som eksempelvis Rode Super Extra gode, men B17 har vist seg generelt sett å gi bedre slipp og glid samtidig som festet er like bra.

T-line B310
For kald, litt eldre snø og temperaturer fra -5 til -15 er B310 spesielt god. Den har fungert veldig bra på hardere og pakket snø. Snøen kan gjerne være finkornet og helst kombinert med litt omdannet og gammel snø. B310 kan sammenliknes med Blue Multigrade, men den har bedre slipp og glid.

Vi har tidligere også brukt klisterne i T-line-serien med hell og T-line-serien har faste plasser også i våre smørekofferter og brukes mye. De nye kaldvoksene har vi enda ikke fått testet, men vi ser frem til å gjøre det når vinteren nå kommer for fullt.