The adventurous aunts - Monica Strand og Mona Kjeldsberg - måtte i fjor stå av PTL (le Petite Trotte a Leon), det ekstreme ultraløpet som er den tøffeste av de tøffe UTMB-løpene. Nå er de i gang på nytt, og nå SKAL de i mål. Det er ikke bare fysikken som kan stoppe dem, det kan også værforholdene - som i fjor. Kun fire av de 111 startende teamene er rene kvinnelag!

Når dette skriver har tantene vært i løypa i 56 timer og de nærmer seg 110 kilometer. Det høres latterlig sakte ut, men her snakker vi om en helt ekstrem løype. 34 av de 111 teamene har allerede brutt løpet. Ingen får løpe alene, dette er en teamkonkurranse. 

PTL_status_tantene.jpg
Som vi ser er det noen flere bakker å forsere.


Omtrent der de er nå skulle de vært på en såkalt Via Ferrata-rute (med hjelm og karabiner). I følge Monas mann tyder mye på at denne strekningen er endret. De eventyrlystne tantene er altså fortsatt med i løpet, på en tredje plass i kvinneklassen og en 82. plass totalt av 111 gjenstående lag - men det svinger veldig ut fra når de forskjellige legger inn sine pauser. 

Målgang må være senest søndag klokken 18 norsk tid, det vil si en maxtid på 151 timer. PTL eller le Petite Trotte a Leon går rundt Mont-Blanc-massivet, er 300 km klangt med 25000 høydemeter og drøyt 6 døgn til rådighet. De tøffe damene til Romerike Ultraløperklubb kan følges her:
PTL live

Også de andre løpene i UTMB kan følges her

UTMBs hjemmeside


PTL_Løypa_fugleperspektiv.jpgMona Kjeldsberg la ut dette bildet på facebooksiden sin noen dager før start:
- Opp i høyden i dag for å supe tynn luft og få sett hele løypa i fugleperspektiv. Mange flotte fjell som skal forseres i neste uke


PTL_Monica_Strand_Mona_Iversen_før_start.jpg
Vi ønsker fortsatt lykke til!