Grafén (engelsk: graphene) er for de fleste kjent fra blyanten siden grafitti (blyet i blyanten) er bygd opp av grafén. Fysikerne Andre Geim og Konstantin Novoselov var de første som i 2004 klarte å skille ut grafén, og i 2010 fikk duoen Nobelprisen i fysikk i for "banebrytende eksperimenter med det todimensjonale materialet grafén".

Grafén er ett atom tykt og det tynneste og sterkeste materialet som vi kjenner til. Det er 200 ganger sterkere enn stål og 1000 ganger lettere enn papir. Samtidig er det både fleksibelt og gjennomsiktig.

inov-8 TrailFly Ultra G 300 MAX Graphene.jpg
Den nye terrengskoen Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max kommer til salgs fra 8. april. 

Grafén i mellomsåle og yttersåle
Inov-8 var først ute med å ta i bruk grafén i yttersålen i sin G-serie av terrengsko som kom på markedet i 2018. Yttersålematerialet kalles G-grip. 

Nå, tre år senere, er Inov-8 også først på markedet med å ta i bruk grafén i skoens mellomsåle. Dette skal gi mellomsålen 25 prosent bedre energiretur enn EVA som tradisjonelt har blitt brukt tidligere.

G-fly - mellomsåle med grafén
Mellomsålematerialet G-fly inneholder og er forsterket med grafén for å gi best mulig demping og beskyttelse mot støt under lange ultraløp i terrenget. Samtidig skal løperen også få best mulig energiretur og kontakt med underlaget. Grafén er dessuten så slitesterkt at det skal doble indistristandarden for lang levetid. 

Trailfly Ultra G 300 Max Green Side.jpg
Terrengskoen Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max har grafén både i mellom- og yttersålen.

Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max
Dette nye mellomsålematerialet er nå lansert i den nye terrengskoen Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max. Det brukes dermed grafén både i mellom- og yttersålen. 

Mellomsålematerialet G-fly skal hjelpe løpere med å holde høyere hastighet over større avstander og hjelpe føttene til å føle seg friskere lenger. Det skal også forlenge fottøyets levetid.

I tillegg har Trailfly Ultra G 300 Maxet et 10 mm spor under foten, mellom hæl og forfot, som ved løping i terrenget skal tilpasse seg ujevnt underlag og gi foten større bevegelsesfrihet og bedre kontakt med stien og underlaget. 

Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max har et dropp (høydeforskjell hæl - forfot) på 6 mm (30-24 mm), veier 300 gram og er beregnet for de som liker å løpe lenge og langt i terrenget. 

Prisen er 2150 kr

Skoen kommer i salg 8. april
Trailfly Ultra G 300 Max Green Sole.jpg
Trailfly Ultra G 300 Maxet et10 mm spor under foten, mellom hæl og forfot, som ved løping i terrenget skal tilpasse seg ujevnt underlag​. 

Wayne Edy.jpgWayne Edy er mannen som grunnla Inov-8 i 2003. 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957