Nord-Norge løfter frem triatleter

I 2016 ble Lofoten Triathlon arrangert for første gang og mange i regionen fikk sitt første møte med idretten både som utøver og som publikum.

- Vi opplever en utrolig interesse og mottagelse i regionen, forteller løpsleder Maria Terese Karlsen fra The Arctic Triple.

-Det stilte imponerende mange ferske triatleter til start allerede i fjor, men vi opplever også at det er mange som er nysgjerrige på idretten og som trenger en liten puff for å ta steget. Triatlon er virkelig for alle og det er kjernen i Team Tæl prosjektet.

Initiativtageren

Ideen til Team Tæl var det Paul Klausen som kom med. Han gjennomførte selv Lofoten Triathlon Olympic+ (1000 m svømming, 50 km sykkel, 12 km fjelløp) og har vært med å dra i gang Lofoten Triathlonklubb. I tillegg jobber Paul på det lokale treningssenteret, Stamina Svolvær. Hans forslag var at The Arctic Triple, Stamina og regionsavisen Lofotposten gikk sammen om å trene opp en gjeng til å gjennomføre Olympic+ distansen. Det fikk han umiddelbart positiv respons på og Team Tæl var med det en realitet.

Spinning.jpgTeam Tæl i spinningrommet (foto: Kristian Rothli, Lofotposten).
 

- Vi synes dette er en artig ide som det er spennende å få være med på, sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland.

70 ville være med
Før jul ble prosjektet løftet frem av arrangørene og man kunne både nominere både seg selv og andre – det kom inn 70 nominasjoner og fra å ha lyst ut fire plasser til Team Tæl gikk de opp til seks.

-Det var rett og slett for mye bra å velge mellom og med det endelige uttaket så hadde vi representanter fra hele Lofoten og Vesterålen, forteller initiativtager og grunder i The Arctic Triple, Frank Hagen.

Team Tæl får gjennom prosjektet blant annet oppfølging av personlig trener, eget treningsopplegg, månedlige samlinger og start på Lofoten Triathlon. Paul Klausen håper at de også vil inspirere mange andre til å komme seg i aktivitet.

- Jeg var selv med på triatlon i august og syntes det var utrolig artig. Jeg kan virkelig anbefale å ta fatt på en slik utfordring. Jeg har opplevd hvordan det er å sette seg et mål og jobbe målrettet mot det. Å nå målet ga meg utrolig mye, men det viktigste er verdien av å bli mer aktiv og det må ikke nødvendigvis være en triatlon, forteller Paul.
 

Møt Team Tæl!
Alle foto: Kristian Rothli, Lofotposten

Bare en uke etter uttaket møttes Team Tæl for første gang – nervøse og forventningsfulle! Seks ulike personer med sine unike historier, men med et felles mål om å fullføre Lofoten Triathlon Olympic+ den 18.august.

 -Vi har vært opptatt av at det skulle være en utfordring for dem som er med. Vi kunne gjort det enkelt for oss selv og tatt med de sprekeste blant de nominerte, men har sett etter utfordringer. Laget vi har sammen består av ulike personer med ulik bakgrunn, og forskjellig motivasjon for å delta. Det viktigste er at alle seks er topp motiverte, og det er de virkelig, så vi har tro på at alle skal klare å gjennomføre, sier Paul Klausen.
 

Roy_Andre_Thuv.jpgRoy Andre Thuv, 37 år

  • Jeg setter veldig pris på at så mange har nominert meg og har tror på at jeg kan klare denne utfordringen! Jeg trenger nok litt det offisielle og forpliktende med dette opplegget. Rutine gjør det enklere for min del. Jeg synes ikke distansene i selve konkurransen er avskrekkende, men det blir en real utfordring. Jeg er veldig motivert til å komme i gang
     

Hege_Jacobsen_Kolberg.jpgHege Jacobsen Kolberg, 46 år

– Jeg så konkurransen i fjor. Da oppdaget jeg at det var mange vanlige folk som var med, og tenkte at det kunne vært noe for meg. Jeg tror svømmingen blir det verste for meg. Sykling og jogging er greit. Jeg kan svømme, men det er ikke mitt beste element.


Steinar_Evjen.jpg
Steinar Evjen, 50 år

– For meg er det også et poeng at alderen ikke skal stå i veien, så lenge man ikke skal være toppidrettsutøver. Jeg er sta og egen, så er det noen som sier at jeg ikke skal klare det, så skal jeg i hvert fall.


Siss_Mari_Stanojevic.jpg
Siss Mari Stanojevic, 42 år

– Jeg har fire barn, og jeg har tenkt at i 2017 skal det være min tur å gjøre noe for meg selv. Og så ble det dette prosjektet! For meg blir dette en helt ny arena å utfordre seg på.


Stein-Ove_Nikolaisen.jpgStein-Ove Nikolaisen, 36 år

– Hvis man forplikter seg i det offentlige så må man, da kan man ikke bare gi opp og slå seg til ro med at det ikke ble noe av. Motivasjon min er å bli i bedre form og overvinne en frykt, det har jeg tro på at jeg skal få til.


Daniel_Henriksen.jpg
Daniel Henriksen, 32 år

– Var godt i gang før jul, men har flatet ut siden midten av desember. Men jeg svømte i går morges, og sprang på ettermiddagen – så nå er jeg i gang. Jeg er spent på opplegget til Team Tæl. Hardt blir det, men det er greit. Det blir bra å ha noen å svare til.

 

Inspirerer andre 
Neste felles samling for Team Tæl blir i slutten av februar. Da skal deltagerne både gjennom en makspuls test, de får personlige treningsplaner og de skal møte leder i Lofoten Triathlonklubb, Ronnie Pedersen. Gjengen er godt i gang med treningen og har allerede inspirert mange rundt seg til å komme i aktivitet. 

Siss_gøy-på-trening.jpg
Siss har det gøy på trening...

Steinar_på_mølla.jpg
Om et halt år vet vi hvordan det har gått med Team Tæl, det skal vi fortelle dere etter The Artic Triple Lofoten Triathlon - Olympic+
 

The Artic Triple hjemmeside
The Artic Triple på facebook

Lofoten Triathlon 2017 på facebook
Team Tæl på facebook
Ingvil Valberg sitt bilde.