Terrengløpet Mærraskallen har aner tilbake til 1946 da Fossum utfordret fengselsbetjentene på landssvikleiren Ilebu (Grini) til 14 km løpekonkurranse. 

Den 49. utgaven av løpet arrangeres søndag 29. oktober. Langløypa er på 15,7 km, men det finnes også kortere alternativ på 4,2 og 1,5 km. Nytt av årets er at det også blir barneløp. Dermed har Mærraskallen et tilbud for de aller fleste og for hele familien. 

Tidsplan og starttider løpsdagen

Kl. 1000: Barneløp, 1 runde
Kl. 1015: Barneløp, 2 runder
Kl. 1030: 1,5 km Mærraskallen Mini
Kl. 1045: 15,4 km Mærraskallen
Kl. 1050: 4,2 km Mærraskallen Kort
Alle klasser har fellesstart

Løyper

Mærraskallen 15,4 km
Løypa er krevende hvor første to tredeler har mye stigning med løping på sti og i myr. Den siste tredelen går for det meste nedover og på grusvei.
loypekart-lang.jpg

hoydeprofil.jpg

 

Mærraskallen 4,2 km
Mærraskallen 4,2 km åpen for alle. Løypa går en runde i lysløypa på Fossum. Premiering av alle utøvere opp til 14 år (eldste UH klasse)

loypekart-kort.jpg

Mærraskallen Mini 1,5 km
Mærraskallen Mini er løpet for de litt eldre barna som er klare for en litt større utfordring enn nede på arenaområdet. Løypa går en runde i kort lysløype via Stjernekrysset. Premiering av alle ved målgang.
Det er ingen forhåndspåmelding og ingen tidtaking.

loypekart-mini.jpg

 

Barneløypa
Barneløypen er en godt merket trasse på stadion området rundt skiskytterarenaen. Barna kan løpe alene eller i følge med voksen. Det vil være løypevakter som heier underveis.
Premiering av alle ved målgang.
Det er ingen forhåndspåmelding og ingen tidtaking.

Oppdatert informasjon på løpets Facebook-side